Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In 2020

Inhoudsopgave:

Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In 2020
Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In 2020

Video: Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In 2020

Video: Wanneer De Transfiguratie Van De Heer In 2020
Video: Израиль | Святая Земля | Фавор - гора Преображения Господня 2024, Mei
Anonim

De Transfiguratie van de Heer (Apple Savior) is een van de grootste christelijke feestdagen. In 2020 wordt het gevierd op 19 augustus. Gelovigen proberen op deze dag alle tradities in acht te nemen, zodat er rijkdom in huis is en wederzijds begrip in relaties met dierbaren.

Wanneer de Transfiguratie van de Heer in 2020
Wanneer de Transfiguratie van de Heer in 2020

De geschiedenis van de vakantie

De Transfiguratie van de Heer is een geweldige kerkelijke feestdag. Het heeft zijn eigen ontstaansgeschiedenis. Jezus nam drie discipelen mee op weg naar de berg Tabor. Terwijl hij het gebed las, vielen de discipelen in slaap en na het ontwaken vonden ze de getransfigureerde Christus, die gekleed was in witte kleren en helemaal lichtgevend was. Jezus vertelde zijn discipelen dat hij spoedig zou sterven, maar deze dood is nodig om te boeten voor alle zonden van de mensheid. Na terugkomst vroeg de Meester om de appels te zegenen.

Beeld
Beeld

Transfiguratie van de Heer in 2020

De Transfiguratie van de Heer wordt jaarlijks op dezelfde dag gevierd. In 2020 wordt het, zoals altijd, gevierd op 19 augustus. De mensen noemen de feestdag de Apple Redder. Volgens populaire overtuigingen symboliseert deze datum het begin van de herfst en de transformatie van de natuur. De Oost-Slaven mochten pas na de Appelverlosser appels eten en gerechten gemaakt van de vruchten van de nieuwe oogst.

Vreemd genoeg vond volgens het evangelie de Transfiguratie van de Heer plaats 40 dagen voor Pasen. Maar christenen vieren de feestdag al lang in augustus. Sommige onderzoekers verklaren deze discrepantie door het feit dat mensen de ontberingen van de Grote Vasten wilden vermijden. Aan de andere kant valt Apple Savior nog steeds op de Dormition Fast.

Transfiguratie van de Heer en tradities

Bij de Transfiguratie van de Heer is het gebruikelijk om een aantal christelijke tradities in acht te nemen. Gelovigen aan de vooravond van de feestdag gaan naar de kerk voor de nachtwake. Op 19 augustus is er een ochtenddienst in de kerken. Op deze dag dragen de geestelijken witte kleren als symbool van het goddelijke licht dat de berg Tabor verlichtte.

Beeld
Beeld

In kerken voor de Transfiguratie van de Heer wordt een kruis naar de parochianen gebracht, dat iedereen aanbidt. Op deze dag kun je appels, druiven en andere gewassen heiligen. Traditioneel waren druiven het symbool van de vakantie, maar in Rusland rijpt het op 19 augustus praktisch nooit, dus mensen heiligen appels en de vakantie begon de Apple-redder te worden genoemd.

Beeld
Beeld

Oosterse Slaven geloofden vroeger dat in de volgende wereld kinderen van wie de ouders vóór de Transfiguratie van de Heer geen appels en druiven aten, geschenken kregen. Een appel eten voor de Heiland werd als een grote zonde beschouwd. Deze regel werd vooral strikt nageleefd door mensen die hun kinderen hebben verloren. Na afloop van de dienst is het gebruikelijk om de feestdag aan tafel te vieren. Op tafel kun je fruit, zelfgemaakte producten, wijn en vis serveren. Vlees, zuivelproducten kunnen niet worden gegeten. Deze beperkingen worden opgelegd door de Assumption Fast.

Bij de Transfiguratie van de Heer is het de gewoonte om niet alleen zelf geconsacreerde appels te eten, maar ook om arme mensen ermee te behandelen. Dit soort vrijgevigheid brengt geluk en geluk. Je kunt geen ruzie maken over de Apple Savior. Als op deze dag een conflict oplaait, zal het langdurig zijn.

Basistekens

Er zijn veel tekenen die verband houden met de Transfiguratie van de Heer. Als het warm is op Yablochny Spas, zal de winter warm zijn. Koel weer voorspelt koude herfst en besneeuwde winter.

Voor 19 augustus moet je de graanoogst oogsten, anders kun je het kwijtraken. Na deze dag zullen alle weersomstandigheden de aanplant schaden. Regen op de Transfiguratie van de Heer voorspelt een warme herfst. Op vakantie moet je zoveel mogelijk appelgerechten koken, zodat het hele volgende jaar succesvol is, en in de herfst kun je een rijke oogst verzamelen.

Aanbevolen: