Hoe Schrijf Je Een Script Voor Afstuderen

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Script Voor Afstuderen
Hoe Schrijf Je Een Script Voor Afstuderen

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Afstuderen

Video: Hoe Schrijf Je Een Script Voor Afstuderen
Video: Een script schrijven 2024, April
Anonim

Om een script te schrijven voor het afstudeerfeest is het allereerst noodzakelijk om te communiceren met studenten en docenten om te luisteren naar hun wensen en suggesties. Daarna moet u een evenementenplan opstellen waarin u de elementen van het officiële deel van de vakantie combineert met het entertainmentgedeelte.

Hoe schrijf je een script voor afstuderen
Hoe schrijf je een script voor afstuderen

De belangrijkste componenten van het script voor het afstuderen

De sleutel tot een goed script is de maximale betrokkenheid van zoveel mogelijk deelnemers in de avond. Om dit te doen is het aan te raden om samen met de leerlingen van de klas en hun leerkrachten een draaiboek te ontwikkelen, zodat op hun laatste gezamenlijke schoolavond iedereen die dat wenst zich kan uiten en anderen kan plezieren met behulp van hun talenten.

De basis van het script zijn de cijfers van de gastheren van de vakantie - meestal worden de gastheren benoemd door 2 mensen die de vakantie doorbrengen in de vorm van een dialoog met het publiek en met elkaar, de sprekers aan het publiek voorstellen, en wedstrijden aankondigen. In het officiële deel van het script moet u een afscheidstoespraak van de klassenleraar, een felicitatietoespraak van de directeur, de directeur of de leden van de schoolraad opnemen. Je kunt de klassenleraar en andere docenten uitnodigen om kort iets over elke student te zeggen, bijvoorbeeld in een poëtische vorm - dit zal de vakantie warmte en ontroering geven.

In het entertainmentgedeelte van het script is het noodzakelijk om vooraf voorbereide uitvoeringen van de studenten zelf op te nemen: dansnummers, vocale uitvoeringen, humoristische cartoons en parodieën, theatrale schetsen, enz. Hoe meer studenten deelnemen aan de voorstellingen, hoe leuker en samenhangender de feestelijke avond zal zijn. Wedstrijden moeten een verplicht onderdeel zijn van de diploma-uitreiking: dans, strip of estafette. Het laatste deel van het script kan de uitvoering van een lied of dans door alle deelnemers zijn, een feestelijk vuurwerk en een gezamenlijke traditionele ontmoeting van de dageraad.

Nuances

Een mooie aanvulling op het feestelijke scenario kan een demonstratie op een groot scherm zijn van foto's of video's die heldere gebeurtenissen uit het leven van de klas weerspiegelen, gezamenlijke evenementen, schooldagen, vriendschappelijke ontmoetingen, enz. Om de deelnemers van de avond de kans te geven hun gevoelens en emoties op een mooie manier te uiten, kun je de organisatie van vakantiepost in het script opnemen: plaats hiervoor een grote heldere brievenbus op een prominente plek en leg lege ansichtkaarten en enveloppen ernaast. Meerdere keren 's avonds of aan het einde om vakantieberichten aan alle geadresseerden te verspreiden - dergelijke brieven worden een aangename herinnering aan de vakantie. Je kunt een thematisch afstudeerscript ontwikkelen, bijvoorbeeld in de stijl van een tijdperk, een exotisch land of een film. In dit geval zal het nodig zijn om passende muziek, dansen, tradities in het programma op te nemen.

Aanbevolen: