Hoe Een Bruiloftstafel Te Dekken

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bruiloftstafel Te Dekken
Hoe Een Bruiloftstafel Te Dekken

Video: Hoe Een Bruiloftstafel Te Dekken

Video: Hoe Een Bruiloftstafel Te Dekken
Video: 5 manieren om Servetten te vouwen 2024, Mei
Anonim

De aankleding van de trouwtafel is het eerste dat de aandacht trekt van vermoeide en hongerige gasten die de jongeren de hele eerste helft van de dag vergezelden, vanaf het moment dat de bruid werd uitgekocht tot het uur van aankomst in het restaurant. Een prachtig gedekte bruiloftstafel laat gasten de betekenis van het feest voelen en creëert een sfeer van een groots feest.

Hoe een bruiloftstafel te dekken
Hoe een bruiloftstafel te dekken

instructies:

Stap 1

Gebruik een wit tafelkleed voor de tafel. Het kan opengewerkt zijn, met patronen of met een lichte pasteltint. Plaats een katoenen doek onder het tafelkleed, dan zal het tafelkleed plat liggen, niet rollen en het gerinkel van het servies wordt gedempt. De lengte van het tafelkleed mag niet lager zijn dan de stoel.

Stap 2

Schik de servetten mooi op tafel. Ze moeten worden gesteven en gevouwen, zodat de gast het gemakkelijk kan uitvouwen. Servetten kunnen worden gevouwen of in de vorm van een bloem; het belangrijkste is dat alle servetten op dezelfde manier moeten worden gevouwen.

Stap 3

In het midden van de tafel kun je kiezen uit een fruitschaal of een boeket bloemen. Omdat de bloembladen van verse bloemen de neiging hebben om eraf te vallen, om te voorkomen dat ze op de borden komen, is het raadzaam om de bloemen te verlaten om de kamer te versieren en het midden van de tafel aan te duiden met een fruitcompositie. De fruitschaal mag niet meer dan 20 cm hoog zijn, anders hindert hij de gasten.

Stap 4

Gebruik voor serviesgoed aardewerk, kristallen en porseleinen schalen. Kristal is geschikt voor wijnglazen en glazen, porseleinen schalen zijn ideaal voor snackborden en aardewerk houdt de warmte goed vast, dus wordt het gebruikt voor warme gerechten.

Stap 5

Op een wit tafelkleed passen gerechten in dezelfde kleurstelling goed. Het is het beste als u meerdere sets van één service voorbereidt. De kleur van de gerechten is niet zo belangrijk - elk kleurenschema speelt prachtig op een witte achtergrond. Maar ga voor een bruiloft voor pasteltinten, goud of zilver.

Stap 6

Versier de glazen met gouden pailletten en bind de pootjes vast met een wit satijnen lint. Koop hiervoor een potje glitter (meestal verkocht met nagellak), dubbelzijdig plakband en 1,5 meter satijnen lint. Knip een dunne strook ducttape uit, plak deze in het midden van het glas en knoop een kleine satijnen strik op zijn been. Strooi de glitter op een strook tape en druk met een servet aan tot deze goed hecht. Je kunt zo'n decoratie van wijnglazen maken voor alle gasten, wat hen aangenaam zal verrassen!

Stap 7

Bereken het juiste aantal producten per gast. Meestal ziet het bruiloftsassortiment van gerechten er als volgt uit: 150 g van elk van twee salades, 200 g van een bijgerecht, 150-200 g vlees of vis, 70 g van een warme snack (julienne bijvoorbeeld), 100 g van een koude snack, een fluitje van een cent 200 g en fruit tot 250 g …

Stap 8

Ook voor deze gerechten is servies ontworpen. Voor de gast wordt een plat bord voor salade en snacks geplaatst (2 cm van de rand van de tafel), links daarvan is een dessertbord voor sauzen, brood of boter. Plaats een vork links van de vlakke plaat en een mes rechts. Plaats een glas voor wodka en een glas voor water bij het mes, en aan de linkerkant zijn champagneglazen en een glas voor wijn.

Stap 9

Alle gerechten op tafel moeten in de juiste verhouding staan, zodat elke gast elk gerecht kan proeven en bereiken. Elke gast dient minimaal 70 cm ruimte aan tafel in te nemen.

Aanbevolen: