Hoe Organiseer Je Een Provençaalse Bruiloft?

Hoe Organiseer Je Een Provençaalse Bruiloft?
Hoe Organiseer Je Een Provençaalse Bruiloft?

Video: Hoe Organiseer Je Een Provençaalse Bruiloft?

Video: Hoe Organiseer Je Een Provençaalse Bruiloft?
Video: ONZE BRUILOFT ♡ 21.03.2018 2024, Mei
Anonim

Lente en zomer is de tijd voor liefde en bruiloften. Als je al een huwelijksaanzoek hebt gekregen van je geliefde, dan ben je al begonnen met het voorbereiden van je vakantie. Dus waarom geen bruiloft in de Provence?

Hoe organiseer je een Provençaalse bruiloft?
Hoe organiseer je een Provençaalse bruiloft?

De ideale oplossing zou zijn om een buitenceremonie buiten de stad te houden. Mocht dit echter niet mogelijk zijn, dan is het mogelijk om een bruiloft in Provençaalse stijl binnenshuis te regelen. Houten of rieten meubels, linnen tafelkleden met kanten servetten, petroleumlampen, vintage vazen, kaarsen en bloemen zorgen voor een bijzondere vakantiesfeer.

Let vooral op het kleurenschema. De belangrijkste tinten moeten crème, beige, olijf, lavendel, melkachtig, lichtblauw zijn. De eigenaardigheid van een Provençaalse bruiloft: er zijn overal vele, vele boeketten bloemen. Ze staan in verschillende schalen als vazen: kopjes, potten van keramiek en klei, gegalvaniseerde en wit geschilderde emmers, versierde flessen en potten. De belangrijkste decoratie moet natuurlijk lavendel zijn - een symbool van de Franse provincie Provence, waar de naam van de stijl vandaan komt.

De Provençaalse bruid is zachtaardig, verfijnd en natuurlijk. Ze heeft een lichte, lange, eenvoudige jurk versierd met kant. Losse haren of grote krullen, een krans van wilde bloemen of een sluier op het hoofd. De outfit van de bruid kan worden aangevuld met een kanten sjaal en vintage sieraden. Het beeld wordt gecompleteerd met een boeket van wilde bloemen en droogbloemen.

De bruidegom moet ook in lichte kleuren gekleed zijn, donkere kleuren zijn ongewenst voor een Provençaalse bruiloft. Een los linnen pak in pastelkleuren staat de bruidegom goed, in plaats van een stropdas kun je een sjaal gebruiken. In een pak zijn een kooi en een strip niet verboden. De corsages moeten passen bij het bruidsboeket.

De Provence staat bekend om zijn specerijen, honing en kaas. Daarom kunnen gerechten met deze ingrediënten op de bruiloftstafel worden geserveerd. Goede Franse wijn, diverse salades en gebakken vlees zijn een aanrader. Gerechten kunnen worden gegarneerd met lavendeltakjes om een echte Provençaalse smaak toe te voegen. Het is beter om de taart toe te vertrouwen aan een Franse banketbakker. Versierd met lavendelbloemen, zal het een onvergetelijk hoogtepunt van de vakantie zijn.

Een bruiloft in Provençaalse stijl moet zo natuurlijk, zacht en romantisch mogelijk zijn. De ideale voortzetting van deze vakantie zou een huwelijksreis zijn naar de provincie Provence zelf. Het is beter één keer te zien dan honderd keer te horen, toch?

Aanbevolen: