Hoe Organiseer Je Een Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Bruiloft?
Hoe Organiseer Je Een Bruiloft?

Video: Hoe Organiseer Je Een Bruiloft?

Video: Hoe Organiseer Je Een Bruiloft?
Video: 5 TIPS VOOR HET PLANNEN VAN JE BRUILOFT 2024, April
Anonim

Veel orthodoxe christenen voeren de huwelijksceremonie uit. Voor geestelijke eenheid is de zegen van de heilige vader nodig, met wie zij voorlopig overeenkomen om de ceremonie in de tempel te houden. Je moet je van tevoren voorbereiden.

Hoe organiseer je een bruiloft?
Hoe organiseer je een bruiloft?

Noodzakelijk

  • - huwelijksakte;
  • - kaarsen;
  • - iconen van de Heiland en de Moeder van God;
  • - kleren;
  • - afspraak met de pastoor in de kerk;
  • - witte handdoek of planken, handdoek;
  • - geld.

instructies:

Stap 1

Bereid je voor op je bruiloft met vasten, gebed, communie en bekering. Op de dag van de ceremonie mag je niet eten, drinken, roken en seksuele relaties hebben. De verboden zijn te wijten aan de sacramentele ritus voorafgaand aan de ceremonie. De pastoor waarschuwt hiervoor als je de aanstaande feestdag bespreekt.

Stap 2

Spreek met de priester in de kerk een specifieke tijd af voor de bruiloft. Het beste in de ochtend. Dit dient uiterlijk drie dagen voor het evenement te gebeuren. Toon uw huwelijksakte aan de priester. Als u een ceremonie plant op de dag van uw huwelijk, laat het document dan zien voordat u met het sacrament begint. De ceremonie wordt niet uitgevoerd op even dagen van de week, tijdens het vasten, op kerkelijke feestdagen (Kerstmis, Kerstmis, Grote Vasten, enz.)

Stap 3

Bereid twee iconen voor, de Verlosser en de Moeder van God. Koop twee huwelijkskaarsen, ze worden allemaal verkocht in de tempel. Houd ze na de bruiloft bij je, ze moeten je hele leven bewaard blijven. De kaarsen moeten het hele sacrament branden, dus ze moeten groot genoeg zijn.

Stap 4

Koop een witte handdoek of plank, handdoek. Jongeren staan erop tijdens de bruiloft. Na het sacrament blijft de vergoeding in de tempel.

Stap 5

Je moet geen speciale trouwkleding kopen, het is belangrijk dat ze schoon, netjes en ingetogen genoeg zijn. Trouwjurken zijn slechts een traditie. In de kerk zijn hier geen strikte richtlijnen voor.

Stap 6

U kunt niet trouwen als u atheïst bent, een hechte relatie hebt met uw echtgenoot, een van de pasgetrouwden niet is gedoopt, officieel getrouwd is met een andere persoon, eerder een kloostergelofte heeft afgelegd of een wijding heeft ontvangen. Ze mogen niet trouwen als er een groot leeftijdsverschil is tussen de echtgenoten, als het laatste huwelijk het vierde of meer is.

Stap 7

Stel een hindernis op, als die er is, neem hiervoor contact op met de aartsbisschop, met zijn toestemming zal je het sacrament mogen bedienen. Dit geldt voor huwelijken tussen peetvader en peetzoon, leeftijdshuwelijken waarbij een van de echtgenoten veel ouder is dan de andere, maar ook voor huwelijken van orthodoxen en katholieken of protestanten.

Stap 8

Ongedoopte echtgenoten kunnen pas na de doop tot de bruiloft worden toegelaten. Als het vorige huwelijk vóór het hertrouwen door de orthodoxe kerk is ingewijd, is het nodig om toestemming voor echtscheiding en een nieuw huwelijk te verkrijgen van de aartsbisschop. Tegelijkertijd kan hij geen onderzoek doen naar de motieven voor het afscheid van zijn ex-echtgenoot.

Stap 9

Nodig familie en vrienden uit. De priester die de ceremonie leidt, mag niet onder een canoniek verbod staan (dwz hij moet lid zijn van de orthodoxe kerk, een diep en vast geloof hebben, een onberispelijke moraal, mentale en mentale gezondheid. De afwezigheid van deze kwaliteiten zijn canonieke obstakels voor het priesterschap, die bepaald door de regels van de heiligenkathedralen). Daarnaast zijn de canonieke belemmeringen: eerder gepleegde strafbare feiten, doodzonden (hoererij, overspel, hebzucht, etc.), huwelijk met een gescheiden vrouw, kloostergeloften. Organiseer foto- en videofilms als u dat wilt. Boek een restaurant of organiseer thuis een banket. Het vieren van een bruiloft is niet verboden.

Aanbevolen: