Hoe Verloopt De Internationale Hotdog-eetwedstrijd In De VS?

Hoe Verloopt De Internationale Hotdog-eetwedstrijd In De VS?
Hoe Verloopt De Internationale Hotdog-eetwedstrijd In De VS?

Video: Hoe Verloopt De Internationale Hotdog-eetwedstrijd In De VS?

Video: Hoe Verloopt De Internationale Hotdog-eetwedstrijd In De VS?
Video: Joey werkt in 10 minuten 71 hotdogs weg en is wereldkampioen - RTL NIEUWS 2024, Mei
Anonim

Elk jaar, op 4 juli, de Amerikaanse Onafhankelijkheidsdag, organiseert Nathan's Famous Diner op de hoek van Surf en Stillwell Avenues in New York de International Hot Dog Eating Contest. De winnaars van de regionale wedstrijden strijden om de hoofdprijs van de wedstrijd, een mosterd- of roze gordel, die gepaard gaat met een geldprijs en geschenken.

Hoe verloopt de internationale hotdog-eetwedstrijd in de VS?
Hoe verloopt de internationale hotdog-eetwedstrijd in de VS?

Volgens de legende vond de eerste poging om erachter te komen wie meer hotdogs zal eten plaats op 4 juli 1916. Later bleek echter dat dit verhaal begin jaren zeventig verzonnen was voor reclamedoeleinden. Sinds 1972 ontvangt het oudste restaurant, Nathan's Famous, echter liefhebbers van worstbroodjes. De eerste wedstrijd duurde drie en een halve minuut, waarbij de winnaar, een student aan Brooklyn College, veertien hotdogs wist te eten. Veertig broodjes met worst waren zijn beloning. Later ontving de winnaar van de wedstrijd een mosterdkleurige riem, een geldprijs en geschenken. Sinds 2011 wordt de roze band gespeeld in geselecteerde damescompetities.

Volgens de regels van de wedstrijd mogen winnaars van regionale kwalificatiewedstrijden die al achttien jaar oud zijn hieraan deelnemen. Sinds 1997 worden er internationale kwalificatiewedstrijden gehouden. Toekomstige kandidaten voor het bezit van een mosterd- of roze riem bereiden zich behoorlijk serieus voor op de laatste strijd, waarbij ze zich houden aan diëten van verschillende gradaties van ernst. De meervoudige winnaar van deze wedstrijd, Takeru Kobayashi, eet groenten en water voor de wedstrijd.

Op 4 juli worden hotdogliefhebbers die zijn toegelaten tot de hoofdcompetitie langs een tafel van negen meter op het platform geplaatst. Een waarnemer staat naast elk van de deelnemers en telt het aantal gegeten worstjes. Volgens de regels mogen hotdogs worden weggespoeld met water en kruiden. Die laatste zijn echter voor niemand interessant. In 2008 werd de tijd om te eten teruggebracht van twaalf minuten naar tien. De deelnemer die in deze tijd meer broodjes met worst heeft weten door te slikken, wordt tot winnaar uitgeroepen. Van 2001 tot 2006 was de eigenaar van de mosterdriem de Japanse Takeru Kobayashi. In 2007 ging de prijs van hem naar de Amerikaanse Joy Chestnut, die de wedstrijd van 2007 tot 2012 won. De winnaar van de hotdog-eetwedstrijd voor vrouwen in 2011 en 2012 was de Amerikaanse Sonia Thomas.

Aanbevolen: