Waarzeggerij En Borden Op Oudejaarsavond

Waarzeggerij En Borden Op Oudejaarsavond
Waarzeggerij En Borden Op Oudejaarsavond

Video: Waarzeggerij En Borden Op Oudejaarsavond

Video: Waarzeggerij En Borden Op Oudejaarsavond
Video: Uit het Archief #5 Oudejaarsavond - De Kift (1994) 2024, Mei
Anonim

Oudejaarsavond is een tijd van hoop en magie. Er zijn veel verschillende waarzeggerij en leuke nieuwjaarstradities. Veel mensen kennen het ritueel met as in een glas champagne, maar er zijn andere interessante vakantieborden en waarzeggerij.

Waarzeggerij en borden op oudejaarsavond
Waarzeggerij en borden op oudejaarsavond

Wil je de naam van de toekomstige uitverkorene weten? Schrijf op oudejaarsavond op 12 vellen papier de namen die intuïtief "naar je hoofd komen", laat het laatste vel leeg. Rol de stukjes papier op en verstop ze onder je kussen. Trek op de ochtend van 1 januari een van de vellen tevoorschijn, de naam die erop staat is de naam van je toekomstige geliefde. Valt er een blanco vel uit, dan heb je volgend jaar ofwel geen geluk met de liefde, ofwel blijft de naam van je uitverkorene voorlopig geheim.

Denk aan je grootste dromen en plannen voor het komende jaar. Schrijf ze op een vel en steek tijdens het klokkenspel een rode kaars aan en, denkend aan wat je hebt geschreven, laat je was meerdere keren op het vel vallen. Leg het blad dan in de doos met kerstversiering en bereik het pas aanstaande oudejaarsavond. Trek een jaar later, op een vakantieavond, de lijst tevoorschijn en je zult verbaasd zijn hoeveel plannen er zijn uitgekomen.

Naast waarzeggerij kun je een interessant nieuwjaarsritueel voor gasten leiden. Selecteer vooraf kerstversieringen (bijvoorbeeld rode ballen met sneeuwvlokken) en plaats notities met voorspellingswensen erin. Vraag de gasten op een feestelijke avond om een ballon voor zichzelf te kiezen, en laat iedereen na het klokkenspel en de felicitaties hun voorspellingsbriefje voorlezen. Dit is een grap leuk, maar wie weet, misschien wordt de nieuwjaarsgrap uiteindelijk voor velen een aangename verrassing.

Aanbevolen: