Of Het Kind Naar De Kleuterschool Moet Worden Gestuurd?

Inhoudsopgave:

Of Het Kind Naar De Kleuterschool Moet Worden Gestuurd?
Of Het Kind Naar De Kleuterschool Moet Worden Gestuurd?

Video: Of Het Kind Naar De Kleuterschool Moet Worden Gestuurd?

Video: Of Het Kind Naar De Kleuterschool Moet Worden Gestuurd?
Video: De geheimen van de kleuterjuf 2024, Mei
Anonim

Eerder was de vraag of een kind naar een kleuterschool moest worden gestuurd helemaal niet, daarom gingen kinderen die in de USSR werden geboren voornamelijk naar kleuterscholen. Vaak begon hun sociale leven met een kinderdagverblijf, omdat het zwangerschapsverlof van drie jaar relatief recentelijk optrad. "Gedomesticeerde" kinderen waren eerder uitzondering dan regel.

Of het kind naar de kleuterschool moet worden gestuurd?
Of het kind naar de kleuterschool moet worden gestuurd?

Waarom moet een kind naar de kleuterschool?

Tegenwoordig is de vraag of een kind al dan niet naar de kleuterschool moet worden gestuurd, een van de besproken onderwerpen, ook op internet. Als eerder een plaats in de tuin werd ontvangen, afhankelijk van de werkelijke woning, zonder enige keuze, is de situatie vandaag interessanter, maar tegelijkertijd en gecompliceerder. Moderne jonge ouders zijn echter vrij om een kleuterschool voor hun kind te kiezen, als ze erin slagen om het te "krijgen".

Tegenwoordig beginnen mensen direct na de geboorte van een baby aan de kleuterschool te denken. Heeft het kind een kleuterschool nodig? Zo ja, welke, welke vaardigheden kunnen zich bij het kind ontwikkelen? Meestal worden ouders bij de vraag of ze een kind naar de kleuterschool moeten sturen, geleid door de behoefte, omdat de moeder moet gaan werken. En als er een keuze is, wat te doen? Je kind naar de kleuterschool sturen of hem thuis zelf ontwikkelen?

Volgens psychologen zijn kinderen die rechtstreeks van huis naar school gaan en de kleuterschool omzeilen, moeilijker om zich aan te passen aan het team. Tot voor kort drongen experts er categorisch op aan dat een kleuterschool een noodzakelijke schakel is in het socialisatieproces van een kind. Tegenwoordig zegt echter niemand zo categorisch over de noodzaak voor een kleuter om een kleuterschool te bezoeken.

Tegenwoordig zijn kinderen die niet naar de kleuterschool gaan geen uitzondering meer. Daarom komt iedereen met een andere "bagage" naar school: iemand zat thuis bij zijn moeder of grootmoeder, een ander ging naar een gewone kleuterschool, de derde was een ontwikkelingscentrum voor kinderen en de oppas zorgde voor de vierde.

Het is de moeite waard om te zeggen dat het bijwonen van de kleuterschool het kind de mogelijkheid biedt om met leeftijdsgenoten te communiceren, persoonlijke kwaliteiten te manifesteren, bijvoorbeeld leiderschap. Als een kind niet naar een kleuterschool gaat, moeten ouders hem vanaf de leeftijd van drie jaar communiceren met leeftijdsgenoten.

Op de kleuterschool maakt het kind kennis met de gedragsregels en leert het zich eraan te houden. Dit betekent dat ook ouders hier speciale aandacht aan moeten besteden.

En het belangrijkste is dat het kind op de kleuterschool fysieke en intellectuele ontwikkeling krijgt. Als de ouders ervoor kunnen zorgen, kunnen ze het kind niet naar de kleuterschool sturen. Eerlijkheidshalve moet worden opgemerkt dat de onderwijsnormen die in kleuterscholen worden nageleefd, veel te wensen overlaten, vooral in gewone instellingen.

Opmerking voor mama

Ouders kunnen in principe zelfstandig alle voorwaarden scheppen voor de ontwikkeling van hun baby, houd er rekening mee dat dit een moeizaam dagelijks werk is. En de belangrijkste valkuil is dat het 'thuis'-kind praktisch geen vaardigheid heeft om met volwassen vreemden te communiceren.

Bij het bepalen van het probleem met de kleuterschool moet rekening worden gehouden met de individuele kenmerken van het kind, met name zijn gezondheid. Het wordt niet aanbevolen om verzwakte, vaak zieke kinderen naar een reguliere kleuterschool te sturen.

Aanbevolen: