Hoe Is De Huwelijksceremonie In De Kerk?

Inhoudsopgave:

Hoe Is De Huwelijksceremonie In De Kerk?
Hoe Is De Huwelijksceremonie In De Kerk?

Video: Hoe Is De Huwelijksceremonie In De Kerk?

Video: Hoe Is De Huwelijksceremonie In De Kerk?
Video: Persoonlijke ceremonie bruiloft: 8 tips - SIT u0026 TALK TWD 2024, April
Anonim

De huwelijksceremonie is optioneel voor stellen die hun leven voor altijd met elkaar willen verbinden. Een gewone huwelijksceremonie kan een huwelijk echter niet volledig vullen met zuiverheid en kracht, zoals een huwelijksceremonie.

Hoe is de huwelijksceremonie in de kerk?
Hoe is de huwelijksceremonie in de kerk?

instructies:

Stap 1

De ceremonie begint met de verloving. De priester leidt het bruidspaar de kerk binnen. De verloving wordt voorafgegaan door de Goddelijke Liturgie.

Stap 2

Zodra de echtgenoten de tempel zijn binnengegaan, zegent de priester de bruid en bruidegom en zegt driemaal: "In de naam van vader en zoon en de heilige geest", en geeft hun brandende kaarsen. Tot slot geeft de priester de bruid en bruidegom brandende kaarsen. Na de zegen worden de bruid en bruidegom gedoopt en ontvangen kaarsen van de priester. Kaarsen dienen als een symbool van liefde voor toekomstige echtgenoten en karakteriseren het als vurig en puur.

Stap 3

Lof aan God begint. Er worden gebeden opgezegd, gebeden voor de echtgenoten namens alle aanwezigen in de tempel. Het doel van de gebeden is om het nieuwe gezin te omhullen met een aureool van vrede van God, die de geboorte van kinderen zal zegenen en de wensen van de bruid en bruidegom voor hun redding zal vervullen.

Stap 4

Na het einde van de doxologie neemt de priester van de heilige troon de ringen en doet de ring aan de bruidegom, bedekt deze drie keer met de banier van het kruis en spreekt drie keer de verlovingswoorden uit, en vervolgens tot de bruid, dezelfde ceremonie bijwonen. Ringen fungeren niet als een geschenk aan de bruid en bruidegom, maar als een teken van liefde en opoffering voor de vrouw voor iedereen en hulp bij alles. De bruid doet de ring om aan de bruidegom en symboliseert zo haar grenzeloze liefde en toewijding aan hem.

Stap 5

Zodra de priester de echtgenoten zegent, wisselen ze ringen uit. Eerst doet de bruidegom zijn ring om de ringvinger van de bruid en daarna de bruid. Dit wordt drie keer herhaald.

Stap 6

De toekomstige echtgenoten met brandende kaarsen in hun handen gaan naar het midden van de tempel. De bruid en bruidegom moeten op het bord staan, dat op de grond is uitgespreid. Het onbeperkte verlangen van de bruid en bruidegom om een kerkelijk huwelijk aan te gaan en de titels van man en vrouw te ontvangen, wordt bevestigd.

Stap 7

De huwelijksceremonie begint. De priester leest drie gebeden voor.

Stap 8

Na de gebeden markeert de priester kruisvormig met een kroon de bruidegom, die het beeld van de Heiland kust. De bruid ondergaat dezelfde ceremonie.

Stap 9

Gebeden en instructies worden voorgelezen voor de vrouw en de man, waarna de priester driemaal wijn geeft, eerst aan de man en daarna aan zijn vrouw. Hij verbindt de rechterhand van de vrouw met de rechterhand van de man, bedekt die met een stola en laat hem met zijn eigen hand driemaal rond de lessenaar lopen.

Stap 10

Aan het einde van de huwelijksceremonie verwijdert de priester de kransen van de echtgenoten en begroet hen met plechtige woorden en feliciteert hen met hun huwelijk.

Aanbevolen: