Hoe De Baas Te Feliciteren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Baas Te Feliciteren?
Hoe De Baas Te Feliciteren?

Video: Hoe De Baas Te Feliciteren?

Video: Hoe De Baas Te Feliciteren?
Video: Hoe sporters expres verliezen voor geld 2024, April
Anonim

Groeten van de baas op elke vakantie verschillen meestal van de felicitaties van andere werknemers - zowel de voorbereiding is iets lastiger, en de actie zelf is een beetje spannender. Het hangt natuurlijk allemaal af van wat voor soort relatie je hebt met je baas. Als het strikt officieel is, zal de felicitatie ingetogen, zakelijk en tactvol zijn. Als je "vrijheid, gelijkheid en broederschap" in je team hebt, kun je een komische vriendelijke felicitatie regelen.

Hoe de baas te feliciteren?
Hoe de baas te feliciteren?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je de voorbereiding doen. Organiseer minstens anderhalve week een kleine vergadering in het team (nodig natuurlijk niet de baas uit), vraag jezelf af hoeveel je moet verzamelen, wat zijn de ideeën voor een geschenk en felicitaties, wie zal zich inzetten om geld inzamelen en een aanwinst doen, hoe je de presentatie kunt regelen (lied, gedicht ed). Verdeel rollen en verantwoordelijkheden.

Stap 2

Interview werknemers die veel contact hebben met je baas, er is zeker iemand die weet wat zijn voorkeuren, hobby's en waar deze persoon van houdt. Vaak is dergelijke informatie eigendom van de persoonlijke secretaris van de manager. Bezoek de winkels met cadeaus, er zijn speciale souvenirs voor chefs te koop - van strip tot status. Zoek je baas op sociale netwerken, misschien is er informatie over zijn hobby's. In dit geval doe je dit niet uit nieuwsgierigheid, maar om het gemeenschappelijke doel te helpen en de persoon met de juiste gave te plezieren.

Stap 3

Als de situatie het toelaat, bereid dan een felicitatielied voor dat door de hele afdeling wordt gezongen. Print de tekst vooraf uit en verdeel onder alle deelnemers. Oefen indien mogelijk minimaal één keer. Als een van de medewerkers een zangtalent heeft, geef hem dan de kans om alleen te zingen, en de rest kan meezingen met het refrein.

Stap 4

Een andere mogelijkheid is om een of meer kleine gedichten voor te bereiden. Daarin kun je bepaalde onderscheidende kwaliteiten van de baas verslaan. Selecteer verzen en, indien mogelijk, verander iets, vervang de naam van de leider en beschrijvingen van herkenbare situaties

Stap 5

Bestel een taart met een fotoprint. Voor decoratie kunt u een foto van de baas zelf of het hele team gebruiken die is vastgelegd op een bedrijfsevenement. Het voordeel van zo'n geschenk is dat de kok alle aanwezigen met zoetigheden zal moeten trakteren.

Stap 6

Kies op de dag van de vakantie het juiste moment, het is niet nodig om 's ochtends te feliciteren, wanneer uw baas zich misschien naar een belangrijke vergadering haast of te laat komt voor een vergadering.

Aanbevolen: