Hoe Maak Je Kunstbloemen?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Kunstbloemen?
Hoe Maak Je Kunstbloemen?

Video: Hoe Maak Je Kunstbloemen?

Video: Hoe Maak Je Kunstbloemen?
Video: Alles over Zijden / Kunstbloemen met Sep - WARENTUIN 2024, Mei
Anonim

Het is niet eenvoudig om kunstbloemen te maken, maar het is mogelijk. Als je hard werkt, zullen dergelijke bloemen van veraf volledig voor echte doorgaan en je interieur niet slechter versieren dan hun levende en ruikende tegenhangers.

Kunstbloemen ruiken natuurlijk niet, maar een lust voor het oog niet minder dan echte
Kunstbloemen ruiken natuurlijk niet, maar een lust voor het oog niet minder dan echte

instructies:

Stap 1

Laten we op volgorde beginnen. De steel, de basis van elke bloem, kan gemaakt worden van stevig draad omwikkeld met katoen en papier. Een dunne steel kan worden gemaakt door de draad met een stuk papier te wikkelen en een dikke met watten, die vervolgens met papier wordt opgewikkeld. Deze activiteit vereist een bepaalde vaardigheid, dus het is handig om de draad te smeren met een dun laagje pasta of kantoorlijm.

Stap 2

Bloemblaadjes, bladeren en meeldraden. Ze zijn meestal gemaakt van stof. Chiffon, zijde, chintz of calico zijn niet zo belangrijk.

Stap 3

Kunstbloemelementen van stof moeten zetmeelrijk zijn. Dit vraagt om een compositie. We bereiden het als volgt: giet 2 kopjes water in een pan en breng aan de kook. Tegelijkertijd verdunnen we een eetlepel met een hoop aardappelzetmeel of bloem in koud water en gieten alles in kokend water, af en toe roeren. Als er klontjes zijn, filter de gelei dan door kaasdoek.

Stap 4

Zet de stoffen vast, spreid ze uit op een tafelzeil en bedek ze met een dunne laag afgekoelde gelei. Katoenen stoffen kunnen licht gekreukt in hete zetmeelgelei worden gedompeld, waarna ze moeten worden uitgewrongen en in een hangende toestand moeten worden gedroogd. Zijden stoffen kunnen het beste worden gegelatineerd.

Stap 5

De gelatineuze samenstelling wordt als volgt bereid: 2 theelepels gelatine worden in een glas koud water gegoten, we blijven een uur staan, voegen het glas toe en verwarmen in een metalen kom tot de gelatine oplost. Kook de oplossing op geen enkel moment.

Stap 6

We maken de patronen van dik karton en ondertekenen ze om ze niet te verwarren. We schilderen de bloembladen en andere delen met verf die eerder is opgelost in kokend water. Voordat we de bloemblaadjes schilderen, dompelen we ze in koud water en wringen ze uit.

Aanbevolen: