Wat Is Gebruikelijk Om Vrienden En Geliefden Te Geven Voor De Feestdagen

Inhoudsopgave:

Wat Is Gebruikelijk Om Vrienden En Geliefden Te Geven Voor De Feestdagen
Wat Is Gebruikelijk Om Vrienden En Geliefden Te Geven Voor De Feestdagen

Video: Wat Is Gebruikelijk Om Vrienden En Geliefden Te Geven Voor De Feestdagen

Video: Wat Is Gebruikelijk Om Vrienden En Geliefden Te Geven Voor De Feestdagen
Video: Wanneer ben je meer vrienden dan geliefden? 2024, April
Anonim

Voor de vakantie, of het nu een verjaardag, nieuwjaar, 8 maart of 23 februari is, beginnen velen nerveus te worden vanwege de moeilijkheden bij het kiezen van geschenken voor geliefden en alleen kennissen. Je moet een stukje van je ziel in een geschenk stoppen.

Wat is gebruikelijk om vrienden en geliefden te geven voor de feestdagen
Wat is gebruikelijk om vrienden en geliefden te geven voor de feestdagen

Wat te geven aan onbekende mensen, hoe een keuze te maken uit geschenken?

Als je bijvoorbeeld een set zeep en shampoo geeft aan een onbekende vrouw en zo'n keuze maakt voor haar verjaardag, kan ze het opvatten als een hint dat ze niet goed voor haar hygiëne zorgt. Dit hoeft natuurlijk niet zo te zijn, maar u moet toch over dergelijke nuances nadenken. Als je de persoon niet goed genoeg kent, gebruik dan formele geschenken. Je kunt een foto, een vaas, een set goede theesoorten geven. Souvenirs gemaakt van glas, leer, keramiek en kristal zijn altijd geschikt. Dat wil zeggen, de regels voor het kiezen van geschenken schrijven in de eerste plaats voor om de mate van bekendheid met de begaafde persoon te beoordelen.

Ook is het gebruikelijk om snoep en bloemen te geven. Dit gaat meer over cadeaus voor vrouwen. Maar in dit geval kunt u zich misrekenen. Helaas zijn niet alle eerlijke seks dol op snoep (hoewel ik moet toegeven dat de meerderheid van de vrouwen een zoetekauw is). Je kunt ook in de war raken met bloemen, want mensen kunnen verschillende smaken hebben: sommigen houden van rozen, anderen van tulpen. Om je niet te vergissen bij het kiezen van het type bloemen, is het beter om onopvallend vooraf met het meisje te controleren welke ze het leukst vindt. Soms is er een allergie voor bloemen, het is ook goed om dit van tevoren te weten. Daarom, rekening houdend met de regels voor het kiezen van een geschenk, moet u eerst weten wat de houding van de persoon is ten opzichte van wat u hem gaat aanbieden. Alleen hoe dit te doen, zodat er een verrassing uit het geschenk komt, moet iedereen voor zichzelf bedenken.

Wat te geven aan collega's en baas

Geschenken aan mensen met wie u een puur zakelijke relatie hebt, zoals een collega of baas, moeten formeel zijn. Hier kunt u echter uw verbeeldingskracht actiever tonen. Door in één team te werken, leren mensen zeker iets persoonlijks over elkaar, daarom kunnen geschenken worden gekozen uit de interessekring van de persoon voor wie ze bestemd zijn. Als u bijvoorbeeld een keuze moet maken uit een verjaardagscadeau voor een collega, dan kunt u een boek presenteren dat is gewijd aan een onderwerp dat een persoon boeit, of, als bekend is dat iemand een verzameling verzamelt, kunt u geef hem een ander item dat de decoratie zal worden.

Als je niet zeker weet of je de hobby's van je collega kent, dan kunnen schrijfgerei, een dagboek, een mooi beeldhouwwerk dat kan verwijzen naar de activiteiten van deze persoon op de werkplek niet-bindende, maar niettemin noodzakelijke geschenken worden. Er kan ook worden opgemerkt dat de keuze van een geschenk voor een man soms moeilijk is vanwege de zwijgzaamheid en isolatie van sommige vertegenwoordigers van de sterke helft. Maar ook hier vind je een uitweg.

Je kunt een rokende vriend gerust sigaretten geven (maar je moet wel het merk kennen), aanstekers of asbakken.

Als je wordt uitgenodigd voor een feest, kun je fruit, sap, sterke drank of cake kopen. Dat wil zeggen, hier zal de keuze van een geschenk voor een man niet anders zijn dan die voor een vrouw.

Wat te geven aan dierbaren

Als je een cadeau doet aan dierbaren, dan is de lijst hier gewoon enorm. Kortom, tips voor het kiezen van een geschenk hebben betrekking op deze specifieke categorie mensen.

Je kunt sieraden geven die zijn gemaakt van natuursteen, edele metalen en delicate sieraden die met smaak zijn gemaakt.

De keuze voor een cadeau voor een man wordt in dit geval ook ruimer. Mannen kunnen een scheerschuim of scheerset krijgen. Sommige mannen geven echter de voorkeur aan de crème van slechts één merk waar ze van houden. Het zou niet overbodig zijn om zorgvuldig te leren over de bestaande gewoonten van je vriend, anders kan je geschenk op de plank in de badkamer blijven liggen. Ook kunnen mannen een barometer, horloge, kompas, messen, manchetknopen, portemonnee geven. Als een persoon geïnteresseerd is in toerisme en sport, dan is sportuitrusting of een slaapzak heel geschikt als cadeau. Alle adviezen over het kiezen van een cadeau kunnen echter zinloos blijken te zijn als je koopt wat de persoon al heeft.

Als cadeau voor vrouwen kun je dingen kiezen die handig zijn in het huishouden, maar het is natuurlijk ook beter om van tevoren te weten of het gezin deze dingen echt niet heeft, anders nemen ze gewoon ruimte in beslag in het appartement en verzamel stof. Je kunt er bijvoorbeeld een strijkijzer, een nachtlampje, een mooi tafelkleed en servetten voor geven, een waterkoker.

Zoals je kunt zien, kan advies bij het kiezen van een cadeau heel lang worden gegeven. Je hebt het recht om iets uit de voorgestelde lijst te kiezen of iets van jezelf te bedenken, origineel en uniek, dat een onuitwisbare aangename indruk zal maken op de held van de gelegenheid. Als het je lukt, mag je met recht trots zijn op je verbeeldingskracht en ondernemingszin. Het is immers bekend dat cadeaus geven soms veel leuker is dan krijgen. We hebben het hier natuurlijk alleen over die geschenken waarin de gever een stukje van zijn ziel legt.

Aanbevolen: