Hoe De Dag Van De Student Wordt Gevierd In Europa

Inhoudsopgave:

Hoe De Dag Van De Student Wordt Gevierd In Europa
Hoe De Dag Van De Student Wordt Gevierd In Europa

Video: Hoe De Dag Van De Student Wordt Gevierd In Europa

Video: Hoe De Dag Van De Student Wordt Gevierd In Europa
Video: Internationale Studentendag | "Hoe zit het leven van een student eruit?" 2024, April
Anonim

Studentendag is een feestdag die in elk land anders wordt gevierd. Met name sommige staten van de Europese Unie vieren het twee keer per jaar en verklaren tegenwoordig dat het niet werkt voor de hele bevolking.

Hoe studentendag wordt gevierd in Europa
Hoe studentendag wordt gevierd in Europa

instructies:

Stap 1

Een vakantie gewijd aan studenten verscheen in 1941 in de hoofdstad van Groot-Brittannië. Deze datum - 17 november, werd niet toevallig gekozen: in 1939 werden op bevel van Hitler de leiders van de Studentenunie in Tsjechië vernietigd en werden de rest van de studenten en docenten de eerste gevangenen van concentratiekampen. Maar na verloop van tijd verscheen in veel Europese landen, parallel met de officiële, hun eigen onafhankelijke feestdatum.

Stap 2

Dus in Griekenland wordt de studentendag extra gevierd op 7 november. Deze datum verscheen in 1973, na protesten van studenten tegen het optreden van de overheid. Officieel verliepen de demonstraties rustig, maar in werkelijkheid vielen er vijfentwintig doden en meer dan duizend zwaargewonden. Na de terugkeer van de democratie in het land werden alle slachtoffers van 1973 erkend als martelaren en op 7 november begonnen ze officieel de studentendag te vieren. Deze dag wordt gevierd met volksfeesten van studenten en professoren.

Stap 3

In Finland vindt deze feestdag plaats op 1 mei. Dit komt doordat lyceumstudenten op deze dag student worden. Er is een ritueel waarbij een grote studentenpet op het hoofd van een van de standbeelden in Oslo wordt geplaatst om geluk aan te trekken. Daarna gaat de vakantie verder met sport- en intellectuele competities tussen universiteiten.

Stap 4

In België wordt de studentendag gevierd op 17 november en wordt de viering vaak twee of drie dagen uitgesteld. Studenten organiseren samen met hun docenten een open dag voor iedereen, waar ze theatervoorstellingen vertonen gebaseerd op landelijke volksverhalen.

Stap 5

Russische studenten brengen hun professionele vakantie door op 25 januari. Dit komt door het feit dat keizerin Elizaveta Petrovna op 25 januari 1755 een decreet ondertekende over de organisatie van de eerste universiteit van het land (nu Lomonosov Moscow State University). Toevallig viel deze datum samen met de datum van de executie van de nobele Romeinse vrouw Tatiana, die in 226, in het geheim van haar ouders, christen werd. Na de oprichting van de feestdag werd Saint Tatiana de patrones van alle studenten. In de regel wordt de studentendag in Rusland gevierd met luidruchtige bijeenkomsten en algemene verbroedering van degenen die direct verband houden met deze feestdag.

Aanbevolen: