Wanneer Is Sonya Jarig

Inhoudsopgave:

Wanneer Is Sonya Jarig
Wanneer Is Sonya Jarig

Video: Wanneer Is Sonya Jarig

Video: Wanneer Is Sonya Jarig
Video: TIKTOKFUN WITH SONYA AND JOHAN 2024, Mei
Anonim

Veel mensen verwarren een naamdag met een verjaardag, maar een verjaardag kan maar één keer per jaar zijn, terwijl een naamdag meerdere keren per jaar kan worden gevierd. Het concept van een naamdag wordt geassocieerd met de orthodoxe kalender - heiligen, waarin elk van de 365 dagen wordt geassocieerd met de naam van een heilige of met een feestelijke religieuze gebeurtenis. Het overweldigende aantal namen die populair zijn in Rusland is te vinden in de kalender, en meer dan eens.

Wanneer is Sonya jarig
Wanneer is Sonya jarig

Naamdag traditie

Eerder, voordat de strijd met religie in Rusland aan het begin van de vorige eeuw begon, moest volgens de orthodoxe traditie een pasgeboren baby enkele weken na de geboorte worden gedoopt. De doop is niet alleen een teken van gemeenschap met de sacramenten van de orthodoxie, maar ook het verwerven van een naam waarmee een persoon kan worden geïdentificeerd in het aangezicht van de Almachtige. In de regel werd tijdens de doop de naam gebruikt van de heilige die de dag waarop het kind werd geboren werd bezocht. Als de naam ongepast leek, was het mogelijk om de namen te kiezen van de heiligen die de dagen bezochten die het dichtst bij de geboortedatum lagen. Meestal waren zoekopdrachten naar namen beperkt tot drie dagen vóór en drie dagen na de geboortedatum. Daarom vielen naamdagen en verjaardagen meestal samen, vandaar de verwarring wanneer vandaag een verjaardag naamdag wordt genoemd.

Heiligen worden nog steeds gebruikt bij het kiezen van een naam; ze kunnen worden gekocht in kerkwinkels.

wijze Sophia

Sonia, Sofa, Sonechka - dit zijn allemaal varianten van dezelfde volledige naam - Sophia. Deze naam is Grieks en betekent "wijsheid", "wijs". Een meisje met die naam had gewoon geluk - ze kan haar naamdag maar liefst acht keer per jaar vieren: 28 februari, 1 april, 15 mei, 4 juni, 17 juni, 30 september, 1 oktober, 29 en 31 december.

De bekendste van deze data is 30 september. Op deze dag viert de naamdag samen met Sophia alle Geloof, Hoop en Liefde. Volgens de kerkelijke traditie werden deze christelijke martelaren op deze dag geëxecuteerd.

Er wordt aangenomen dat het meisje dat deze naam draagt, ondanks de zachtheid en tederheid die ze toont in relaties met mensen die dicht bij haar staan, een sterk en eigenzinnig karakter heeft. Ze heeft het vermogen om in haar eentje aan te dringen, geen ruwe druk uit te oefenen, maar zacht en volhardend te handelen en haar ervan te overtuigen dat ze gelijk heeft. Sophia is een zeer onafhankelijk persoon, gewend om op zichzelf te vertrouwen en geeft er de voorkeur aan haar eigen kegels te vullen en haar doelen te bereiken.

Ze is een gedreven persoon, klaar om zich volledig te wijden aan wat haar interesse wekt. Zolang deze interesse in haar niet vervaagt, kan ze letterlijk bergen verzetten, maar alles wat opgericht is kan tot stof vergaan als Sophia teleurgesteld wordt of het vertrouwen verliest in de juistheid van wat ze deed. Sony zijn in de regel goede vrienden die met raad en geld te hulp kunnen komen. Ze hebben een aangeboren diplomatie en zullen nooit doorgaan. Ze kunnen goede leiders zijn, maar voor hun gezin blijven ze altijd wijze en liefhebbende moeders, zussen, dochters.

Aanbevolen: