Hoe Maak Je Een Bruiloft Bruidsboeket Met Je Eigen Handen Own

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bruiloft Bruidsboeket Met Je Eigen Handen Own
Hoe Maak Je Een Bruiloft Bruidsboeket Met Je Eigen Handen Own

Video: Hoe Maak Je Een Bruiloft Bruidsboeket Met Je Eigen Handen Own

Video: Hoe Maak Je Een Bruiloft Bruidsboeket Met Je Eigen Handen Own
Video: Arranging a perfect bridal bouquet with 12 roses 2024, Mei
Anonim

Het bruidsboeket is een onmisbaar accessoire, zonder welke het moeilijk is om je een harmonieus beeld van de pasgetrouwde voor te stellen. Zo'n boeket kun je bestellen in een floristische salon, of je kunt het zelf maken, vooral omdat dit heel weinig tijd kost.

Hoe maak je een bruidsboeket voor een bruiloft met je eigen handen
Hoe maak je een bruidsboeket voor een bruiloft met je eigen handen

Noodzakelijk

  • - bloemen;
  • - floristische vernis;
  • - veelkleurige verpakkingstapes;
  • - floristische tape;
  • - draad;
  • - kralen;
  • - portboekethouder;
  • - floristische spons;
  • - flappen van organza of tule;
  • - bloemenlijm (kan worden vervangen door elke sneldrogende lijm);
  • - takjes asperges of andere groene bladeren naar keuze.

instructies:

Stap 1

Bepaal voordat je een boeket gaat maken de vorm, grootte en het ontwerp. Bedenk hoe deze of gene optie zal worden gecombineerd met de trouwjurk en accessoires.

Stap 2

Begin met het maken van een boeket door een portaulette te versieren. Wikkel haar been in met verpakkingstape, versier met groene bladeren. Plaats een bloemenspons gedrenkt in water in het midden van de boeketten. De spons zorgt ervoor dat het boeket lang vers blijft.

Stap 3

Strek de bloemstelen door overtollige bladeren en scheuten te verwijderen. Als je besluit rozen te gebruiken voor je bruidsboeket, verwijder dan naast de bladeren ook de doorns. De stelen van rozen moeten een beetje worden gespleten, zodat ze beter vocht opnemen.

Stap 4

Kies bloemen zodat ze qua kleur en grootte bij elkaar passen. Als u besluit een boeket contrasterende bloemen te maken, overweeg dan zorgvuldig hun rangschikking in de compositie. Om een visueel idee te krijgen van hoe het bruiloftsbloemstuk eruit zal zien, kun je er een schets van maken door het boeket op papier te tekenen en de locatie van elk element te markeren met de bijbehorende kleur.

Stap 5

Let er bij het plaatsen van bloemen in een bouquettendoos op dat de grootste en zwaarste bloemen in het midden staan; kleinere bloemen en knoppen worden meestal langs de randen van de bouquettendoos geplaatst. Elke bloem moet worden vastgezet met draad, waarbij de stelen naar het midden van de compositie worden geleid. Let er bij het vullen van de bouquettendoos op dat de bloemstelen tot aan de rand van het boeket worden ingekort. Om dit te doen, knipt u de stelen indien nodig af met een schaar.

Stap 6

Nu kun je beginnen met het versieren van het bloemstuk. Probeer bij het decoreren van een boeket excessen te vermijden, zodat de compositie er elegant en harmonieus uitziet. Als u besluit kralen te gebruiken, rijg ze dan aan een draad, zet ze vast met een vouw en versier de compositie langs de randen.

Stap 7

Stukken tule of organza in combinatie met delicate bloemknoppen zien er erg mooi uit. Ze kunnen tussen bloemen worden bevestigd of ze kunnen worden gebruikt om de randen van de compositie te versieren. Dunne en luchtige stof voegt een vleugje subtiele charme en tederheid toe aan het boeket.

Stap 8

Als u helemaal tevreden bent met het samengestelde bloemstuk, kunt u doorgaan met het laatste deel - de stelen bevestigen met een bloementape. Zo'n tape hecht perfect aan de bloemstelen en glijdt niet weg.

Stap 9

Om de bladeren in de compositie een mooie glans te geven, bedek ze met een speciale floristische vernis.

Aanbevolen: