Hoe Een Buffet Te Regelen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Buffet Te Regelen?
Hoe Een Buffet Te Regelen?

Video: Hoe Een Buffet Te Regelen?

Video: Hoe Een Buffet Te Regelen?
Video: MILLE IDEE PER UN BUFFET - COME ORGANIZZARE UN RINFRESCO IN CASA - How to Set Up a Buffet 2024, April
Anonim

Het buffet is een geweldig alternatief voor een etentje. Meestal worden buffetten of buffetten georganiseerd bij recepties en presentaties, maar waarom zou u geen huisfeest in een vergelijkbare vorm organiseren? Het buffet houdt niet in dat je aan tafel zit - de gerechten worden tegelijkertijd uitgestald en de gasten bedienen zichzelf. Probeer het - dit soort diner zal zowel de gasten als de gastvrouw zeker bevallen.

Hoe een buffet te regelen?
Hoe een buffet te regelen?

instructies:

Stap 1

Plaats de hoofdtafel langs de muur. Bedek het met een lang tafelkleed met een buffetrok (een opgevouwen doek dat de tafelpoten bedekt). Er kunnen meerdere omgekeerde kartonnen dozen op het tafelkleed worden geplaatst - ze zullen verschillende niveaus creëren voor het rangschikken van gerechten. Bekleed ze met stukken stof die bij het tafelkleed passen.

Stap 2

Plaats nog een kleinere naast de buffettafel. Het is ontworpen voor gebruikte borden en glazen. Denk aan gezellige zitjes voor gasten - ze moeten op een bank of stoel kunnen zitten, tegen een muur kunnen leunen of een glas op een plank kunnen plaatsen. Verwacht niet dat je genodigden de hele avond in het midden van de kamer staan.

Stap 3

De basis van de buffettafel bestaat uit gerechten die zonder mes gegeten kunnen worden, of, nog handiger, met de handen kunnen worden genomen, zonder het risico te lopen vies te worden of te verbranden. Sluit daarom van het menu traditionele salades in vazen, vlees in een stuk gekookt, heel gebakken gevogelte of vis. Geen goed idee voor een thuisbuffet - sushi. Velen schamen zich gewoon om ze met hun handen te eten, en het is vrij moeilijk om eetstokjes op gewicht te controleren. Bovendien druppelt sojasaus op de vloer en kleding van gasten.

Stap 4

De beste snacks voor aan de buffettafel zijn kleine canapésandwiches en taartjes - deegmandjes die gevuld kunnen worden met paté, salades of kaviaar. Ingeblikte en verse groenten die in smalle plakjes zijn gesneden, zien er erg elegant uit. Alle sandwiches en groenten worden geleverd met plastic spiesen of tandenstokers - dus het is handig om ze met je handen te nemen.

Stap 5

Plaats snacks op grote platte borden of dienbladen. Combineer verschillende soorten canapés en taartjes op hetzelfde bord, zodat gasten kunnen nemen wat ze willen zonder zich rond de tafel te verplaatsen. Plaats een tang naast elk gerecht.

Stap 6

Warme maaltijden worden geserveerd in speciale gesloten containers of au bain-marie (te huur bij elk cateringbedrijf). De beste buffetversie van warm zijn allerlei mini-kebabs op spiesjes. Bereid een schotel door vis, garnalen, kip of rundvlees aan houten spiesen te spiesen. Je kunt ook vegetarische kebabs koken van champignons en groenten. Plaats jus boten naast de containers. Voor een bijgerecht kun je minigroenten stomen en heel serveren. Aardappelpuree, pasta of rijst zijn niet geschikt voor buffetbijgerechten.

Stap 7

Plaats stapels schone borden tussen borden en dienbladen. Leg het bestek op linnen servetten in de buurt. Vergeet papieren servetten niet - ze zijn nodig in de omstandigheden van een buffettafel. Groepeer de glazen voor drankjes in de buurt van de flessen.

Stap 8

Serveer alcoholische dranken in open flessen, sappen en vruchtendranken in kannen. Zelfgemaakte alcoholische drank zal de buffettafel erg versieren. Bereid in het koude seizoen glühwein en in de zomer - sangria of een punch met fruit. Sangria kan op tafel worden gezet in een grote glazen vaas en glühwein kan worden geserveerd in een mooie metalen steelpan op een kleine kookplaat die de drank op temperatuur houdt. Zet er een opscheplepel naast en plaats een rij dikwandige glazen bokalen met handvatten.

Stap 9

Zorg er tijdens de buffettafel voor dat er altijd voldoende schone vaat is en dat vuile vaat niet op alle vrije oppervlakken staat. Als de snackschaal voor meer dan 2/3 leeg is, verwijder deze dan, vul de snackvoorraad aan en zet hem terug op tafel.

Aanbevolen: