Terwijl De Dag Van De Fabrieksarbeider Wordt Gevierd

Inhoudsopgave:

Terwijl De Dag Van De Fabrieksarbeider Wordt Gevierd
Terwijl De Dag Van De Fabrieksarbeider Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Fabrieksarbeider Wordt Gevierd

Video: Terwijl De Dag Van De Fabrieksarbeider Wordt Gevierd
Video: De geschiedenis van de 'de dag van de arbeid' 2024, Mei
Anonim

De Dag van de Arbeider van de Lichte Industrie wordt traditioneel gevierd op de tweede zondag van juni. De feestdag bestaat al meer dan 30 jaar en werd op 1 oktober 1980 ingesteld door een decreet van het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR. Het wordt door het hele land gevierd in vele werkcollectieven.

Terwijl de dag van de fabrieksarbeider wordt gevierd
Terwijl de dag van de fabrieksarbeider wordt gevierd

instructies:

Stap 1

In 2000 kreeg de feestdag die bestond tijdens de Sovjet-Unie een nieuw leven - door het decreet van de president van de Russische Federatie werd het uitgeroepen tot de Dag van de textiel- en lichte industriearbeiders. De lichte industrie wordt terecht beschouwd als een van de mensen die het dichtst bij een persoon staat, omdat deze is ontworpen om aan een breed scala van zijn basisbehoeften te voldoen. De belangrijkste componenten worden traditioneel beschouwd als de textiel-, kleding-, bont-, leer- en schoenenindustrie.

Stap 2

De tweede zondag in juni is een professionele feestdag voor arbeiders en veteranen van de lichte industrie. Op deze dag vatten werkcollectieven de resultaten van het werk samen en eren en belonen de meest vooraanstaande arbeiders. Winnaars worden bepaald in verschillende nominaties - "Beste industriële organisatie", "Beste wetenschappelijke organisatie", "Beste manager", enz. De resultaten van vakbekwaamheidswedstrijden worden op een rijtje gezet. Aangezien veel vrouwen werkzaam zijn bij lichte industriebedrijven, mag deze dag met recht hun werkvakantie genoemd worden.

Stap 3

Er zijn verschillende wetenschappelijke en praktische evenementen gepland die samenvallen met de Dag van de arbeiders van de lichte en textielindustrie, waar u kennis kunt maken met de nieuwste prestaties in de branche en informatie kunt uitwisselen met potentiële partners. Ook vertegenwoordigers van buitenlandse bedrijven nemen deel aan deze evenementen.

Stap 4

In de regel worden ter ere van de vakantie in veel regio's van het land feestelijke concerten gehouden. Zowel beroemde artiesten als lokale muziekgroepen nemen eraan deel.

Stap 5

Op deze dag worden masterclasses en demonstratiewedstrijden in professionele vaardigheden gehouden. Modeontwerpers presenteren hun nieuwe collecties. In veel regio's worden fototentoonstellingen gehouden die gewijd zijn aan de ontwikkeling van de huishoudelijke licht- en textielindustrie.

Aanbevolen: