Hoe De Dag Van De Vrede Wordt Gevierd In Augsburg

Hoe De Dag Van De Vrede Wordt Gevierd In Augsburg
Hoe De Dag Van De Vrede Wordt Gevierd In Augsburg

Video: Hoe De Dag Van De Vrede Wordt Gevierd In Augsburg

Video: Hoe De Dag Van De Vrede Wordt Gevierd In Augsburg
Video: Internationale Dag van de Vrede 2024, Mei
Anonim

Vredesdag in Augsburg, Duitsland, wordt gevierd op 8 augustus. Het werd voor het eerst gevierd in 1650 en sinds 1950 wordt het officieel als een feestdag beschouwd. Deze dag is een vrije dag voor alle ondernemers in de stad.

Hoe de Dag van de Vrede wordt gevierd in Augsburg
Hoe de Dag van de Vrede wordt gevierd in Augsburg

Augsburg is de hoofdstad van Zwaben en wordt beschouwd als een van de oudste steden van Duitsland. Op 8 augustus 1629 begon de onderdrukking van de protestanten van Augsburg, die twintig jaar duurde en eindigde na de sluiting in 1648 van de zogenaamde Vrede van Westfalen. Ook wordt de Vredesdag in Augsburg geassocieerd met de vrede van landgoederen en religies, die op 25 september 1555 in de stad werd gesloten. Op die dag werd een vredesverdrag aangekondigd tussen verschillende denominaties en standen, namelijk tussen protestanten en katholieken. Volgens het Verdrag van Augsburg werd in het land universele vrede uitgeroepen, erkenden protestanten en katholieken elkaar wederzijds, werden steden bi-confessioneel, alle onderdrukking van protestanten door de katholieke kerk stopte.

Vredesdag, of Augsburg Peace Festival (in het Duits: Friedensfest of Peace Festival in Augsburg), is een rustige, gezellige stadsvakantie. In de stad vinden plechtige processies plaats, muziekgroepen treden op. Er worden theatervoorstellingen georganiseerd die vertellen over de gebeurtenissen van de afgelopen jaren. Veel stedelingen zijn gekleed in kostuums uit vervlogen tijden; er zijn veel kinderen op het festival. Feestelijke diensten worden gehouden in kerken van alle denominaties. Niet zonder de traditionele Duitse drank - bier. Tegen de avond loopt de stad leeg, de stedelingen gaan naar huis. Velen blijven feesten in bars en pubs.

In de lange geschiedenis van de vakantie - meer dan 350 jaar - is de oorsprong ervan grotendeels verdwenen. Weinig mensen vieren het precies als de verjaardag van vrede tussen katholieken en protestanten, nu is het gewoon een feestdag van vrede, liefde, verdraagzaamheid, een goede houding ten opzichte van de naaste, een gelegenheid om de cultuur en tradities van de afgelopen eeuwen te gedenken. Veel stedelingen vieren deze feestdag met hun families, wat op zich een zeer goede traditie is. Er komen ook een vrij groot aantal gasten uit andere steden in Duitsland en uit andere landen naar de vakantie.

Aanbevolen: