Hoe Gelukkige Verjaardagsgedichten Voor Mannen Te Schrijven

Inhoudsopgave:

Hoe Gelukkige Verjaardagsgedichten Voor Mannen Te Schrijven
Hoe Gelukkige Verjaardagsgedichten Voor Mannen Te Schrijven

Video: Hoe Gelukkige Verjaardagsgedichten Voor Mannen Te Schrijven

Video: Hoe Gelukkige Verjaardagsgedichten Voor Mannen Te Schrijven
Video: Hoe begrijp je een man: 3 Tips om hem beter te begrijpen 2024, April
Anonim

Je hoeft geen superdichter te zijn om originele gelukkige verjaardagsgedichten te schrijven. Het belangrijkste is om de jarige goed te behandelen en een oprecht verlangen te hebben om hem vreugde te brengen. Een secundaire zaak is het vermogen om rijmpjes te componeren en enkele subtiliteiten te kennen.

Hoe gelukkige verjaardagsgedichten voor mannen te schrijven
Hoe gelukkige verjaardagsgedichten voor mannen te schrijven

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst wie deze man voor jou is. Als het een vader, broer, echtgenoot, familielid, geliefde, vriend of goede vriend is, verwijs dan naar hem in een gedicht in "Jij". Voeg zijn naam in rijmpjes in verschillende variaties in, want meestal is de eigen naam bijna het zoetste geluid.

Stap 2

Als je voor je verjaardag gedichten schrijft aan je baas, collega of gewoon een niet zo hechte persoon, richt je wensen dan formeler tot "jij", met behulp van de naam en het patroniem in de verzen.

Stap 3

Denk er nu eens over na en schrijf op een stuk papier een lijst met de onderscheidende kenmerken die de toekomstige jarige bezit. Hier is het belangrijk om alle deugden te onthouden, te beginnen met de kleur van de ogen, de voordelen van de figuur, evenals de persoonlijke kwaliteiten, professionele kwaliteiten en prestaties van de aanvrager van felicitaties.

Stap 4

Bedenk voor elke deugd een metafoor. Blauwe ogen zijn bijvoorbeeld te vergelijken met heldere meren, waarin je, afhankelijk van de situatie, kunt verdrinken of kunt duiken. Houd er rekening mee dat sommige mannen niet zo dol zijn op sentimentele spraak. Maar velen hebben niettemin gevoel voor humor. Daarom kunnen grappige rijmpjes voor hen geschikt zijn.

Stap 5

Overdrijf het alleen niet met humor. Omdat de mate van perceptie van humor voor alle mensen anders is. En als een persoon komische zinnen die aan hem zijn gericht perfect waarneemt, dan kunnen ze voor een ander aanstootgevend lijken. Vermijd in ieder geval dubbelzinnigheid in zinnen. Dat wil zeggen, plaats slechts één betekenis in elk woord of elke zin, zodat u geen karikatuur van de jarige krijgt.

Stap 6

Trouwens, op voorwaarde dat de "pasgeborene" een uitstekend gevoel voor humor heeft in een komische vorm, kun je zelfs hinten naar functies die niet zijn grote tekortkomingen zijn, maar zonder welke hij gewoon onherkenbaar wordt. Meestal is dit precies het elan dat liefdevolle, hechte en vriendelijke collega's in een persoon opmerken.

Stap 7

Vergeet goede wensen niet. Houd in dit geval rekening met de leeftijd van de held van de gelegenheid. Stel jezelf een tijdje voor in zijn plaats - in zijn positie en in zijn jaren. Wat zou je willen? Hij heeft immers al veel in overvloed, maar hij heeft nog steeds niets of zou graag willen houden. Formuleer de boodschap oprecht en probeer minder triviale zinnen te gebruiken.

Stap 8

Nu blijft het belangrijkste - kwatrijnen samenstellen. Het is veel gemakkelijker om je regels in verzen in te voegen. Het nummer dat de jarige het leukst vindt, is ideaal. Maak rijmpjes op zo'n manier dat de uitgangen van de woorden ongeveer hetzelfde zijn of op zijn minst medeklinker zijn. Het einde van de eerste regel moet bijvoorbeeld harmonieus overeenkomen met het einde van de derde. En de tweede is de vierde. Of andersom: de eerste regel komt overeen met de tweede en de derde met de vierde.

Stap 9

Soms kan zelfs een "wit" vers zonder rijm over het hoofd worden gezien. Het belangrijkste is dat een gezonde toespraak uit het hart klonk. Hoe meer individuele felicitaties aan een man zijn, hoe aangenamer het voor hem zal zijn om ze te horen. Maar dit is precies het doel van de felicitatieverzen: zodat een persoon positieve emoties ervaart.

Aanbevolen: