Hoe Het Oude Nieuwjaar Te Vieren En Wat Te Koken?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Oude Nieuwjaar Te Vieren En Wat Te Koken?
Hoe Het Oude Nieuwjaar Te Vieren En Wat Te Koken?

Video: Hoe Het Oude Nieuwjaar Te Vieren En Wat Te Koken?

Video: Hoe Het Oude Nieuwjaar Te Vieren En Wat Te Koken?
Video: TOP 10 SMOESJES OM NIET NAAR SCHOOL TE HOEVEN!!! KOETLIFE VLOG 2024, April
Anonim

Moet je het oude nieuwjaar vieren? Iedereen beslist voor zichzelf, want veel hangt af van de omstandigheden. Als er echter een stemming en mogelijkheden zijn, waarom zou u dan niet nog een kleine, aangename vakantie voor uzelf regelen.

Hoe oud nieuwjaar of oud nieuwjaar te vieren?
Hoe oud nieuwjaar of oud nieuwjaar te vieren?

Het is niet moeilijk om te onthouden wanneer het oude nieuwjaar in 2019 of een ander jaar wordt gevierd, omdat de datum ongewijzigd blijft - van 13 januari tot 14 januari. Deze nummers vallen op een magische ouderwetse nacht. Hoe kun je deze tijd doorbrengen als je ziel nog steeds vakantie en wintermagie nodig heeft?

Hoe het oude nieuwe jaar te vieren: een paar nuances

Oudejaarsavond en de daaropvolgende Oude Stijl nachtelijke uren bieden een warme en intieme sfeer. Het is de moeite waard om deze tijd door te brengen in het gezelschap van dierbaren en familie. Volgens oude tradities kun je het beste rond deze tijd thuis zijn, maar je kunt pas op 14 januari 's middags op bezoek. In dezelfde periode wordt het mogelijk om tijd te hebben om degenen te feliciteren met wie het niet mogelijk was om de vorige feestdagen te zien of te bellen.

Het is de moeite waard om de volgende nuance in overweging te nemen: het is niet aan te raden om deze avond een wandeling te maken. Vroeger geloofde men dat in zo'n periode de grens tussen de werelden werd gewist, daarom kunnen alle kwaad, alle boze geesten elkaar onderweg ontmoeten. Hierdoor is het noodzakelijk om Oud en Nieuw uitsluitend in een huiselijke en veilige omgeving te vieren. Als je echt de straat op moet, dan moet je een voorbeeld nemen aan de kerstliederen - verkleed je in belachelijke en angstaanjagende kostuums, of trek op zijn minst een of twee kledingstukken ondersteboven.

Het is niet nodig om de boom schoon te maken en afscheid te nemen van alle versieringen in het appartement voor het begin van de wintervakantie. Flikkerende slingers, mooi decor, brandende kaarsen - dit alles zorgt voor de nodige sfeer. Een speciaal amusement kan verschillende waarzeggerij zijn met kaarsen, was, kaarten of spiegels, die een traditioneel tijdverdrijf zijn voor deze viering.

Wil je de tradities in ere houden, dan mag je niet vergeten een feestelijk menu op te stellen voor het oude nieuwe jaar. Het heeft tenslotte zijn eigen kenmerken.

Traktaties voor het oude nieuwe jaar: wat te koken?

Vooral vleesgerechten staan hoog in het vaandel. Ze moeten stevig, smakelijk, vet zijn, met een overvloed aan kruiden en smaakmakers. Het is het beste om in reuzel te bakken of zoveel mogelijk olie te gebruiken. Gelei vlees, gebakken vlees (vooral varkensvlees en haan / kip) worden beschouwd als klassieke opties voor de nieuwjaarstafel in de oude stijl.

Onze voorouders, die het begin van het nieuwe jaar volgens de oude stijl vierden, kookten altijd kutya. Nu wordt dit gerecht als traditioneel beschouwd voor Kerstmis, maar voor een lichte vakantie is het gemaakt met minder olie. Als je hebt besloten om het voor het oude nieuwe jaar te maken, moet je zeker veel rozijnen en ander gedroogd fruit, maanzaad, natuurlijke bloemenhoning, noten toevoegen. Deze ingrediënten hebben een bepaalde heilige betekenis. Dus bijvoorbeeld noten in een stevige pap symboliseren een goede gezondheid, en honing is verantwoordelijk voor de overvloed aan goed nieuws en vreugdevolle gebeurtenissen in het leven.

Traditioneel moet de tafel erg rijk zijn, dan zal dit het volgende jaar een bevredigend leven opleveren. Je moet zeker wat zelfgemaakte producten aan de lekkernijen toevoegen, bijvoorbeeld jam en augurken, maar ook drankjes - tincturen en zelfgemaakte wijnen, compotes, enzovoort. De feesttafel moet ook vers fruit, groenten en zacht aromatisch brood bevatten.

Twee onmisbare tradities van het oude nieuwjaar

  1. Nadat besloten is om het oude nieuwjaar te vieren, vóór het begin en op de magische winternacht zelf, is het noodzakelijk om zoveel mogelijk kaarsen, lantaarns en nachtlampjes aan te steken. Deze traditie is gebaseerd op het feit dat in het verleden, tijdens de viering, noodzakelijkerwijs grote vreugdevuren werden gemaakt. Onze voorouders geloofden dat zo'n licht boze geesten zou verdrijven, en in een open vuur zou al het slechte uitbranden, waar we zo graag vanaf willen.
  2. Tot de avond van 13 januari is het absoluut noodzakelijk om oude persoonlijke spullen uit huis te gooien - kleding, schoenen, accessoires, beddengoed. Indien mogelijk, moet je een brandende ceremonie houden. Je moet ook proberen kledingstukken en verschillende items die de geest van ziekte kunnen dragen, weg te doen, bijvoorbeeld pyjama's weggooien die eerder werden gedragen tijdens griep, verkoudheid of een andere ziekte. Volgens de traditie zullen dergelijke acties helpen de negativiteit te zuiveren, de energie van het huis / appartement op te frissen en ziekten te vergeten.

Aanbevolen: