Hoe Verloopt De Landaanwinningsdag?

Hoe Verloopt De Landaanwinningsdag?
Hoe Verloopt De Landaanwinningsdag?

Video: Hoe Verloopt De Landaanwinningsdag?

Video: Hoe Verloopt De Landaanwinningsdag?
Video: Hoe verloopt de identificatie precies 2024, Mei
Anonim

Dankzij landaanwinning wordt het mogelijk om gronden die voorheen onbereikbaar waren voor economische activiteiten in te zetten. Het concept van "terugwinning" komt van het Latijnse melioratio - verbetering. De Dag van de Meliorator werd gevierd in de Sovjet-Unie, het wordt ook gevierd in het moderne Rusland.

Hoe verloopt de Landaanwinningsdag?
Hoe verloopt de Landaanwinningsdag?

De dag van de meliorator werd vastgesteld door het decreet van het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR op 24 mei 1976. Na de ineenstorting van de Sovjet-Unie werd de feestdag negen jaar lang onofficieel gevierd en in 2000 nieuw leven ingeblazen door het decreet van de president van de Russische Federatie. Sindsdien wordt het elk jaar op de eerste zondag in juni gevierd. In 2012 werd op 3 juni de dag van de meliorator gevierd.

Het is moeilijk om het belang van het werk van herstellers te overschatten, dankzij het werk van deze mensen worden voorheen onbruikbare of ontoegankelijke gronden in landbouwcirculatie gebracht. Afwatering van moerassen, bewatering en irrigatie van land creëren gunstige omstandigheden voor landbouw. De veevoederbasis voor veeteelt neemt toe en de opbrengst van landbouwgewassen verbetert. Turf uit gedraineerde moerassen wordt gebruikt als brandstof en wordt toegevoegd aan de bodem om de structuur te verbeteren. Na de ineenstorting van de USSR, als gevolg van een gebrek aan financiering, werd het landaanwinningswerk aanzienlijk verminderd, de recessie duurde meer dan tien jaar. En pas na 2000 begon de situatie geleidelijk te verbeteren, er begonnen fondsen te worden toegewezen voor landaanwinningswerkzaamheden, zij het niet te groot voor nu.

Op de eerste zondag van juni worden alle herstellers gefeliciteerd met hun professionele vakantie. De meest vooraanstaande worden beloond met aandenkens en erecertificaten. Degenen die vijftien jaar in landaanwinning hebben gewerkt, krijgen de eretitel "Geëerde Landverbeteraar van de Russische Federatie" en krijgen een gelijknamige badge. Feestelijke concerten, tentoonstellingen van foto's en schilderijen, banketten vallen samen met de Dag van de Meliorator. De huldiging van de meliorators vindt plaats in het hele land. In sommige regio's worden verschillende wedstrijden gehouden die verband houden met het beroep. Tractorchauffeurs, graafmachines kunnen bijvoorbeeld concurreren. Een ervaren graafmachinemachinist kan een luciferdoosje sluiten met een emmer van een multitonmachine zonder deze te beschadigen. Dergelijke demonstraties van meesterschap lokken altijd applaus uit bij het publiek.

Aanbevolen: