Een Jubileum Op School Regelen

Inhoudsopgave:

Een Jubileum Op School Regelen
Een Jubileum Op School Regelen

Video: Een Jubileum Op School Regelen

Video: Een Jubileum Op School Regelen
Video: Voorkom lastig gedrag, maak een ‘boze plek’ op school 2024, April
Anonim

De school heeft een jubileum! Dit evenement is plechtig, maar erg lastig: het is noodzakelijk om het jubileum zo te houden dat de gasten het leuk zullen vinden. Niets mag aan uw aandacht ontsnappen. Je moet de binnenruimte van de school inrichten, een script opstellen, gasten uitnodigen.

Een jubileum op school regelen
Een jubileum op school regelen

instructies:

Stap 1

Stel een commissie samen om het jubileum voor te bereiden. Het kan schoolbestuur, vakdocenten, middelbare scholieren omvatten. Definieer een reeks problemen. Verdeel verantwoordelijkheden. Om dit te doen, moet u duidelijk de belangrijkste werkgebieden van de groepen definiëren. De ene groep fotografeert bijvoorbeeld afgestudeerden op het werk, interviewt en bereidt materiaal voor. Een andere groep selecteert materiaal over de geschiedenis van de school: over de bouw van het gebouw, de eerste directeuren en docenten. Het resultaat van dit werk kunnen gedecoreerde muurkranten, albums zijn. De derde groep werkt aan het script. De vierde is de selectie en uitnodiging van gasten.

Stap 2

Probeer sponsoren te vinden. Misschien kan een van de oud-studenten geld toewijzen, omdat ze nodig zijn voor souvenirs en decoratie van de hal, lobby, gangen.

Stap 3

De school zijn haar leerlingen. In dit geval afgestudeerden. Vind ze, verstuur uitnodigingen. Vind oude foto's van problemen uit verschillende jaren. Versier de muren van de school ermee en schrijf het jaar van afstuderen op. Schrijf advertenties. Hiervoor kan gebruik gemaakt worden van de lokale pers en televisie.

Stap 4

Schrijf een scriptie. Neem daarin de belangrijkste stadia van compositie op: 1. Invoering. Het moet een historisch verslag van de bouw van de school bevatten. Gebruik documenten (aktes, orders, contracten). Maak een presentatie over de school. Geef het woord aan de directeur(en). Je kunt de avond onconventioneel beginnen. Gebruik hiervoor uitvoeringen met verschillende karakters. Zo besloten de tsaar en de tsarina, bezorgd over de jongere generatie, een school te stichten. Het grootste deel van het script betreft de uitvoering van gasten. Amateur optredens moeten gevarieerd en onderhoudend zijn. Dit kunnen optredens, clownerie, solo- en koorzang zijn. Als er talenten in het onderwijzend personeel zitten, gebruik die dan ook op het podium. Werk aan de kostuums. Van de afgestudeerden schrijft waarschijnlijk iemand poëzie, zingt hij goed. Geef ze het woord. 3. Conclusie moet kort zijn. Zorg ervoor dat je de sponsors daarin bedankt en combineer alle delen van het script met dezelfde karakters. Dit kunnen schoolhuisvrouwen zijn. verhalenvertellers in Russische kostuums, kleine kinderen. Voor hen kun je grappige woorden in poëtische vorm verzinnen.

Stap 5

Maak je geen zorgen over het inrichten van je school. Dit kunnen slingers van ballen zijn. Ze kunnen alle leegtes opvullen. zaal en podium. Je kunt er prachtige composities van maken. Gebruik versierde muurkranten, stands, albums. Schrijf affiches. Er kan een tentoonstelling van kinderhandwerk worden georganiseerd. Bereid kleine souvenirs voor. Laat de gasten hun aantekeningen achterlaten in het Gastenboek.

Stap 6

Wijs uw fotojournalist aan. Laat hem foto's maken van de meest interessante momenten van de vergadering. Rangschik later al het materiaal in albums. Nu is hij ook de geschiedenis van de school.

Aanbevolen: