Hoe En Waar Is De Dag Van De Marine?

Hoe En Waar Is De Dag Van De Marine?
Hoe En Waar Is De Dag Van De Marine?

Video: Hoe En Waar Is De Dag Van De Marine?

Video: Hoe En Waar Is De Dag Van De Marine?
Video: STE - Het grootste schip van de marine 2024, Mei
Anonim

De Dag van de Marine wordt in ons land gevierd sinds de dagen van de Sovjet-Unie. In 1939, bij een decreet van de Raad van Volkscommissarissen van de USSR, werd de laatste zondag van juni een feestdag gewijd aan militaire zeelieden. In de moderne geschiedenis van Rusland verwijst deze dag naar feestdagen en gedenkwaardige data in overeenstemming met het decreet van het presidium van de Opperste Sovjet van de USSR, goedgekeurd in 1980.

Hoe en waar is de Dag van de Marine?
Hoe en waar is de Dag van de Marine?

De geschiedenis van de oprichting van de militaire vloot van het land gaat terug tot de tijd van Peter I. Dit werd een dringende noodzaak voor Rusland om buitenlandse overheersing in de wateren van aangrenzende zeeën te overwinnen en het territoriale, politieke en culturele isolement van het land te overwinnen. Het eerste Russische oorlogsschip werd echter gebouwd tijdens het bewind van tsaar Alexei Mikhailovich, maar alleen zijn zoon, Peter, legde de basis voor de Russische marine, die al snel een formidabele kracht werd die het mogelijk maakte om de glorie en macht van Rusland te doen gelden, om zijn zeegrenzen te consolideren en uit te breiden.

De moderne Russische marine (marine) maakt deel uit van haar strijdkrachten. Vandaag de dag is het zijn taak om de zeegrenzen van het land en zijn belangen in de uitgestrektheid van de wereldoceaan te beschermen, en om zeegevechten uit te voeren tegen troepen die vijandig staan tegenover onze staat. De marine omvat verschillende operationeel-strategische formaties-vloten: de Zwarte Zee, de Stille Oceaan, de Oostzee en het noorden, evenals de Kaspische vloot.

Elk jaar wordt in veel steden van Rusland de Dag van de Marine gevierd. Feestelijke festiviteiten en vuurwerk wachten op inwoners van Vladivostok, Astrachan, Severomorsk, Sevastopol, St. Petersburg, Novorossiysk, Moskou. In de hoofdstad worden ze gehouden in verschillende parken: vernoemd naar Gorky, Kolomenskoye, op Poklonnaya Gora en in Sokolniki.

In 2012 vierden meer dan 15 duizend zeilers hun beroepsvakantie in Rusland. In de genoemde steden werden de plaatsen van registratie van de schepen van de marine van het land, plechtige parades gehouden en 's avonds werd de lucht boven de zee gekleurd met vuurwerk.

Volgens de traditie trekken zeelieden op deze dag een gala-uniform aan, maar alleen degenen die in de Zwarte Zeevloot dienen, hebben het helemaal wit. De meeste schepen van deze vloot bevinden zich in Sevastopol, dus de bewoners op de dag van de vakantie konden een marineparade van twee vloten tegelijk zien - Russisch en Oekraïens. Meer dan 50 duizend mensen verzamelden zich om dit grandioze spektakel te aanschouwen.

Aanbevolen: