Wie Heeft Grootoudersdag Uitgevonden In Canada?

Wie Heeft Grootoudersdag Uitgevonden In Canada?
Wie Heeft Grootoudersdag Uitgevonden In Canada?

Video: Wie Heeft Grootoudersdag Uitgevonden In Canada?

Video: Wie Heeft Grootoudersdag Uitgevonden In Canada?
Video: СИРЕНОГОЛОВЫЙ — КТО ЭТО ? ( Siren Head SCP ) 2024, Mei
Anonim

Elke dag viert de wereld een soort vakantie, of zelfs meerdere. Er zijn serieuze en grappige dates, seculier en kerkelijk, wereldwijd en nationaal. Mama's en papa's hebben hun dag. En ook grootouders werden niet genegeerd, bijvoorbeeld in Canada.

Wie heeft grootoudersdag uitgevonden in Canada?
Wie heeft grootoudersdag uitgevonden in Canada?

Grootoudersdag wordt gevierd op de zondag in september die volgt op de Dag van de Arbeid. Deze feestdag werd in 1970 uitgevonden door huisvrouw Marian McQuid, die op dat moment in West Virginia, VS woonde. Aanvankelijk werd deze dag alleen in deze staat gevierd, maar na acht jaar zorgden de oprichter zelf en een aantal van haar aanhangers ervoor dat de feestdag in heel Noord-Amerika werd gevierd. Canada respecteert familietradities zeer, in dit land schoot Grootoudersdag meteen wortel en mensen werden er verliefd op.

Op deze dag probeert het hele gezin meer aandacht te besteden aan de oudere generatie, brengt eten en cadeaus. Hechte mensen komen samen en vieren de vakantie met bordspellen, thee drinken, albums bekijken en andere activiteiten die interessant zijn voor grootouders. Oude mensen vertellen hun kleinkinderen fascinerende levensverhalen.

Grootmoeders bakken zoete taarten voor hun kleinkinderen en grootvaders proberen op hun beurt kinderen iets nieuws te leren. Het is in Canada de gewoonte om op deze dag kleinkinderen de vaardigheid van barbecueën te laten zien. Vaak gaat het hele gezin picknicken in de buitenlucht, in de hoop dat het weer goed is voor de ouderen.

In Canada zijn er veel plekken die speciaal zijn aangepast voor uitstapjes met het gezin in de natuur. Sommige van deze open plekken zijn uitgerust met riolering en watervoorziening, waardoor u tegelijkertijd kunt genieten van de frisse lucht en de geschenken van de beschaving. Daarom worden niet alleen familieleden vaak meegenomen naar een picknick, maar ook huisdieren, wat de vakantie nog leuker maakt.

Oudere Generatie Dag wordt gevierd in ongeveer 30 landen over de hele wereld. In Rusland en Italië valt deze feestdag op de laatste zondag van oktober. In Turkije wordt deze dag gevierd op 8 februari. In de Verenigde Staten heeft de feestdag van grootouders zelfs een eigen volkslied, dat A Song For Grandma And Grandpa wordt genoemd en is gemaakt door John Prill. Het symbool van deze dag is vergeet-mij-nietje.

Aanbevolen: