Wie Heeft Wereldkusdag Uitgevonden?

Wie Heeft Wereldkusdag Uitgevonden?
Wie Heeft Wereldkusdag Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Wereldkusdag Uitgevonden?

Video: Wie Heeft Wereldkusdag Uitgevonden?
Video: Waarom heeft een klok twaalf uur? | Waarom? Daarom? | Het Klokhuis 2024, April
Anonim

De wereldgemeenschap is gul met verschillende feestdagen. Tegenwoordig overschrijdt hun aantal honderdduizenden, en elke dag is er een gelegenheid om een of andere gebeurtenis te vieren. Een daarvan is Wereldkusdag.

Wie heeft Wereldkusdag uitgevonden?
Wie heeft Wereldkusdag uitgevonden?

Wereldkusdag, vreemd genoeg, werd uitgevonden door de inwoners van het land van eeuwige nevels, beroemd om hun stijfheid - Groot-Brittannië. In het Engels heet het World Kissing Day of World Kissing Day. Deze dag kreeg de status van de wereld nadat vertegenwoordigers van de Verenigde Naties aandacht besteedden aan de Engelse feestdag. Ze gaven hem de zesde juli, de dag waarop de hele wereld tot op de dag van vandaag vrolijk kust.

Wereldkusdag wordt erkend als een viering van liefde en de uitdrukking ervan. Op deze dag organiseren veel landen verschillende evenementen, en soms zelfs wedstrijden en competities. De winnaars ontvangen verschillende titels en onderscheidingen: voor de langste kus, voor de mooiste kus, voor de meest ongewone kus en vele anderen.

Sommige vakantiewedstrijden zijn vrij ongebruikelijk van aard. Dus toen er eens een wedstrijd werd georganiseerd voor de langste kus onder water, waarbij de overwinning werd behaald door vertegenwoordigers van Japan die in het Guinness Book of Records kwamen: jonge mensen konden hun tederheid onder water twee minuten en achttien seconden tonen. Het record van 1980 is nog niet verbroken.

Op het land duurde de langste kus bijna achttien dagen. Een ander record in verband met kussendag wordt geassocieerd met de naam Wolfram. Deze man kuste in acht uur meer dan achtduizend mensen.

De geschiedenis van de vakantie is duidelijk, maar het mysterie van de kus zelf is nog vaag. Een van de meest voorkomende versies is dat een man en een vrouw voor het eerst kusten om zielen uit te wisselen, wat volgens oude mensen bestond uit ademen.

De meest plausibele versie van de oorsprong van de kus zegt dat het een echo van de kindertijd is. Samen met eten krijgt de baby ook de liefde van zijn moeder door aan de borst te zuigen. Op volwassen leeftijd gebruikt hij dezelfde methode met betrekking tot zijn lippen en die van zijn partner.

Aanbevolen: