Hoe Organiseer Je Een Middeleeuws Huwelijk?

Inhoudsopgave:

Hoe Organiseer Je Een Middeleeuws Huwelijk?
Hoe Organiseer Je Een Middeleeuws Huwelijk?

Video: Hoe Organiseer Je Een Middeleeuws Huwelijk?

Video: Hoe Organiseer Je Een Middeleeuws Huwelijk?
Video: Hoe geef je een onvergetelijke bruiloftsspeech | OVERTUIGTIP 2024, April
Anonim

Veel pasgetrouwden proberen hun bruiloft zo interessant en gedenkwaardig mogelijk te maken. Thema-bruiloften zijn tegenwoordig erg populair, met name bruiloften in middeleeuwse stijl. Voor de bruid is dit een geweldige kans om zich een echte koningin te voelen, en voor de bruidegom - om de rol van een dappere ridder te spelen.

Hoe organiseer je een middeleeuws huwelijk?
Hoe organiseer je een middeleeuws huwelijk?

Feestorganisatie

De organisatie van de viering omvat vele momenten. Je moet over alle nuances nadenken: van de bruiloftslooks van de bruid en bruidegom tot de zitplaatsen van de gasten.

U kunt zelf de vakantie regelen, maar het is beter om de hulp van een bruiloftsorganisator in te schakelen. De beste optie is om samen te werken met een specialist, al uw ideeën en voorkeuren aan hem door te geven en vervolgens de implementatie ervan te coördineren.

Gasten moeten vooraf worden geïnformeerd. Stuur ze een uitnodiging en een programma waarin je het thema van de huwelijksavond beschrijft. Hierdoor kunnen ze gemakkelijker hun weg vinden. Beschrijf de outfits uit die periode en vraag hen zich gepast te kleden.

Een van de interessante oplossingen is om uw gasten uitnodigingskaarten te geven in de vorm van oude rollen met een lakzegel.

Trouwlooks

Trouwfoto's van het bruidspaar spelen een belangrijke rol en bepalen de hele stijl van het feest.

Middeleeuwse outfits boeien met hun gratie en schoonheid. Een lange sluier, een luxe jurk en een sleep die zich enkele meters achter de bruid uitstrekt, zullen de gasten verbazen. En als je hier een paar kleine meisjes aan toevoegt die de trein van de jurk en de sluier zullen houden - het zal gewoon een sprookje zijn!

De bruidegom kan gekleed gaan in een kostuum gestileerd als een middeleeuwse outfit. Je kunt spelen met het beeld van een ridder in glanzend harnas. Maar in dit geval heb je een tweede kostuum nodig, omdat het niet erg comfortabel zal zijn om de hele vakantie door te brengen, zelfs niet in neppantser.

Locatie van het feest

Van tevoren moet u beslissen over het terrein voor de bruiloft. Voor een vakantie in middeleeuwse stijl zijn gebouwen die deze tijd nabootsen geschikt: een oud landgoed, een ongewoon herenhuis of zelfs een echt kasteel. Het hangt allemaal af van de financiële mogelijkheden van het verliefde paar.

Het huren van dergelijke gebouwen zal niet moeilijk zijn, het belangrijkste is om dit probleem zo vroeg mogelijk aan te pakken, omdat er veel vraag is naar dergelijke plaatsen.

Als je het je niet kunt veroorloven om voor de avond van het feest een oud gebouw te huren, kun je een vakantie organiseren in een park, aan de oever van een meer of een rustige rivier. Huur een paar tenten en massieve houten tafels met banken.

De muren kunnen worden versierd met nepwapens, ridderhelmen, schilden en zwaarden. Het is geen slecht idee om het middeleeuwse ontwerp aan te vullen met opgezette dieren en vogels.

Vergeet de gerechten niet, het is onwaarschijnlijk dat ze in de middeleeuwen uit porseleinen sets aten. IJzeren kopjes en houten borden passen perfect bij de gegeven stijl.

Ook de middeleeuwse keuken is het vermelden waard. In die tijd bestond het uit vleesgerechten: gebakken varkens en lam - het hoofdgerecht bij middeleeuwse feesten. Vergeet ook niet brood, kaas, wijn, veel fruit en groenten op het menu te zetten.

Amusement

Denk na over de kwestie van muzikaal ontwerp, huur een harpiste, luit en mandoline in. Andere muziekinstrumenten zoals de fluit, doedelzak, gitaar, altviool, drums en hoorn kunnen aan deze periode worden toegeschreven.

Indien nodig kan livemuziek worden vervangen door moderne thematische composities. Ze zijn gemakkelijk in grote aantallen op internet te vinden.

Nodig professionele artiesten uit. De uitvoering van de "narren" zal de gasten amuseren en amuseren.

Het belangrijkste vermakelijke nummer van de viering kan een riddertoernooi zijn, waar moedige ridders die de liefde en bewondering van hun mooie dames willen winnen, zullen spelen.

Bestel voor de finale van het animatieprogramma een vuurshow.

Aanbevolen: