Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Voor Het Nieuwe Jaar?

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Voor Het Nieuwe Jaar?
Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Voor Het Nieuwe Jaar?

Video: Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Voor Het Nieuwe Jaar?
Video: Reageren op video's van 11 JAAR geleden!! 2024, April
Anonim

Zelfgemaakte ansichtkaarten zijn altijd origineel en uniek. De auteur legt er zijn ziel in en brengt er de sfeer doorheen. Je hoeft geen kunstenaar te zijn om te willen creëren en proberen het te doen. En het nieuwe jaar is een goede reden om een schepper in jezelf te zoeken.

Hoe teken je een ansichtkaart voor het nieuwe jaar?
Hoe teken je een ansichtkaart voor het nieuwe jaar?

Het is nodig

  • - basispapier;
  • - schaar;
  • - viltstiften, gekleurde gelpennen;
  • - materialen voor toepassing.

instructies:

Stap 1

Als je kinderen in huis hebt, verbind ze dan met deze opwindende activiteit - je zult een geweldige vrije tijd voor het gezin organiseren en je dierbaren zullen zeer ontroerd zijn bij het ontvangen van zo'n cadeau.

Stap 2

Bepaal of je het verhaal van de ansichtkaart zelf gaat maken of schetst. De plot kan vrij eenvoudig zijn als je een aspirant-artiest bent. Als u besluit een onderwerp te nemen, bijvoorbeeld op internet, neem dan dergelijke werken aan die u persoonlijk leuk vindt, en niet voor degenen die eenvoudigweg gemakkelijker te voltooien zijn. In dit geval kun je iets van jezelf aan de compositie toevoegen en blijft je tekening vrij origineel.

Stap 3

Kies het hoofdelement van uw ansichtkaart. Het kan een kerstboom zijn, een sneeuwvlok, een goudvink, een want, een sprookjeshuis, een trein, een nieuwjaarsbal, een filmklapper. Oefen het tekenen op een apart vel papier.

Stap 4

Zoek papier voor je werk. Nachtelijke sneeuwlandschappen, gemaakt op een zwarte of andere donkere achtergrond met een witte gel of zilveren pen, zien er geweldig uit. Je kunt schilderen met decoratieve lijm op fluweelpapier. U kunt een tekening combineren met een applique, in welk geval de papierkeuze afhangt van het idee van uw compositie. Het is beter als het papier dik genoeg is - in dit geval kreukt de ansichtkaart niet en is het veel handiger om erop te lijmen en erop te tekenen.

Stap 5

Vouw het papier zodat de voorkant van de kaart verschijnt. Voor deze doeleinden is het erg handig om langs de liniaal te tekenen met de achterkant van het mes of de hoek van het schaarblad op de plaats van de beoogde vouw op de voorkant van de ansichtkaart. Gevouwen langs de resulterende lijn, ziet het blad er heel netjes uit.

Stap 6

Denk na over de compositie van de afbeelding op de ansichtkaart en begin deze uit te voeren. U kunt de plot meteen tekenen of eerst met een eenvoudig potlood. Probeer uw tekening niet te overladen met gelijkwaardige elementen. Om een nieuwjaarscompositie te maken, zijn meestal een of twee grote elementen en een achtergrond voldoende, die gemakkelijk te vullen is met bijvoorbeeld sterren, sneeuwvlokken, snoep. Bovendien kan je kaart uitsparingen bevatten om het nog leuker te maken.

Stap 7

Schrijf je nieuwjaarswens aan de binnenkant van de kaart. Je kunt het in dezelfde stijl doen als de plot zelf, of je kunt het gewoon ondertekenen zoals elke andere ansichtkaart.

Aanbevolen: