Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Van Het Team

Inhoudsopgave:

Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Van Het Team
Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Van Het Team

Video: Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Van Het Team

Video: Hoe Teken Je Een Ansichtkaart Van Het Team
Video: How to Draw Pokemon | Umbreon 2024, Mei
Anonim

Werkdagen maken van tijd tot tijd plaats voor feestdagen, waaronder de verjaardag van een van de medewerkers. Op dit moment rijst de kwestie van het kiezen van een geschenk, waarvan een deel een door het team ondertekende ansichtkaart is. Hoe teken je het correct?

Hoe teken je een ansichtkaart van het team
Hoe teken je een ansichtkaart van het team

instructies:

Stap 1

Ga uit van het feit dat het gebruikelijk is om de ansichtkaart die aan de jarige van het team wordt gegeven, hardop voor te lezen. Het is saai als felicitaties worden gereduceerd tot het lezen van een voltooid gedicht dat op een ansichtkaart is afgedrukt. Dit zal niet alleen het gevoel van eigenwaarde aantasten van de persoon die wordt gefeliciteerd, maar zal ook getuigen van het gebrek aan verbeeldingskracht of de wens van de felicitaties om een individuele felicitatie voor de jarige te bedenken. Probeer een felicitatie te schrijven die iets zegt over de persoonlijkheid van de persoon die je feliciteert, en die de houding van het team ten opzichte van de jarige laat zien.

Stap 2

Maak een lijst van de verdiensten van uw collega, prijs zijn zakelijke kwaliteiten. Speel rond met grappige situaties die zich op het werk met deze persoon hebben voorgedaan, waarin hij er echter op zijn best uitzag. De humor in je begroeting moet vriendelijk zijn. Als er twijfels zijn over hoe de gefeliciteerde persoon op deze of gene grap zal reageren, is het beter om zo'n grap helemaal uit te sluiten.

Stap 3

Wanneer de ansichtkaart aan de baas is geadresseerd, is ironie in zijn adres onaanvaardbaar. De regels van goede manieren vereisen dat de felicitaties aan de baas erkenning inhouden van zijn leiderschapskwaliteiten, zijn persoonlijke verdiensten en de verdiensten van het team onder zijn leiding.

Stap 4

Het is goed om felicitaties in poëtische vorm te presenteren. Met zo'n felicitatie vermijd je afgezaagde banale zinnen als "We wensen je gezondheid, geluk en succes op het werk." Daarnaast is een gedicht een goede manier om kort maar bondig felicitaties uit te drukken.

Stap 5

Schrijf in een blanco ansichtkaart op de ene pagina de felicitaties en vul de andere pagina in met de handtekeningen van uw collega's. Het zou geweldig zijn als, tot de algemene felicitaties, elk van de medewerkers een paar woorden namens zichzelf schrijft. Je kunt er zeker van zijn dat de jarige zo'n kaart ook jaren later nog zal bewaren.

Stap 6

Het is gebruikelijk om geen persoonlijke handtekening op een ansichtkaart te zetten, maar om de achternaam en voornaam van de werknemer (of de achternaam, naam, patroniem, als uw werkcollectief juist zo'n beroep op elkaar heeft gedaan) voluit te schrijven. Als de baas ook de ansichtkaart onder gewone werknemers ondertekent, moet zijn naam de lijst met felicitaties openen of sluiten.

Aanbevolen: