Welke Nieuwjaarsverhalen Om Voor Te Lezen Aan Een Kind

Inhoudsopgave:

Welke Nieuwjaarsverhalen Om Voor Te Lezen Aan Een Kind
Welke Nieuwjaarsverhalen Om Voor Te Lezen Aan Een Kind

Video: Welke Nieuwjaarsverhalen Om Voor Te Lezen Aan Een Kind

Video: Welke Nieuwjaarsverhalen Om Voor Te Lezen Aan Een Kind
Video: Sneeuwwitje | Voorgelezen Vlaamse Versie | Disney BE 2024, April
Anonim

Sprookjes voor een kind zijn fascinerende verhalen met magie en transformaties. Ouders kunnen een sprookje gebruiken om de kennis van een kind te ontwikkelen, om zijn ervaring te verbeteren. Afhankelijk van wat en hoe we het kind voorlezen, hoe we dit materiaal presenteren, hangt de vorming van de houding van kinderen ten opzichte van de wereld om hen heen af. Het meest informatief voor kinderen zijn Russische volksverhalen, tk. hun symboliek weerspiegelt niet alleen de kennis van de mensen over de wereld, maar komt ook overeen met de cultuur van het volk, de nationale kalender. In elk seizoen waren en blijven de bijbehorende sprookjes relevant.

Welke nieuwjaarsverhalen om voor te lezen aan een kind
Welke nieuwjaarsverhalen om voor te lezen aan een kind

Het is nodig

  • - Boek met volksverhalen;
  • - illustraties voor sprookjes.

instructies:

Stap 1

Selecteer in de verzameling sprookjes die werken die winter- en nieuwjaarssymbolen bevatten: sneeuw, ijs, kerstboom, kerstman, sneeuwmeisje. Of gebeurtenissen die in de winter kunnen gebeuren, vooral met wonderen, omdat veel wonderen gebeuren op nieuwjaar.

Stap 2

Lees het sprookje "Frost Red Nose and Frost Blue Nose" voor aan uw kind. In andere versies wordt het ook "Two Frosts" genoemd. Leg het kind uit dat het verhaal niet gaat over de aardige kerstman, maar over hoe de vorst een persoon in de winter op de proef stelt. Als je jezelf niet beschermt tegen strenge vorst, kun je onderkoeld raken en zelfs sterven in de kou. Het verhaal laat zien dat beweging, actief werk een persoon helpt warm te blijven, zichzelf te beschermen tegen de kou. Herinner je peuter aan dit wandelende sprookje als hij begint te bevriezen. Ren, dep je kleren met je handen.

Stap 3

Vertel ons over de rechtvaardige grootvader, over wie het sprookje "Moroz Ivanovich" wordt verteld. De hoofdpersoon heeft zijn eigen naam en wordt gezien als een levend persoon die kan aanmoedigen of straffen. Twee meisjes bezoeken hem. De ene ontvangt rijke geschenken van de eigenaar voor werk en gehoorzaamheid, en de andere ontvangt niets voor luiheid en grofheid. Leg met behulp van dit sprookje aan uw kind uit dat de Kerstman nieuwjaarsgeschenken brengt aan hardwerkende en gehoorzame kinderen.

Stap 4

Laat de veelzijdige functies van de kerstman zien: hij kan niet alleen een cadeau geven, maar hij is ook de eigenaar van het winterbos, bedekt planten en dierenholen met sneeuw. Siert de ramen van huizen in woningen. Om dit te doen, bereidt u kleurrijke illustraties voor en demonstreert u deze aan het kind terwijl u het sprookje "Morozko" leest.

Stap 5

Laat het kind kennismaken met een ander personage van de nieuwjaarsvakantie - het sneeuwmeisje. Ze werd verblind door de sneeuw door een oude man met een oude vrouw die geen kinderen had. Daarom ziet haar outfit er altijd uit als sneeuwwit of blauw, en haar haar is licht en haar sieraden glanzen. Vertel ons meer over de eigenschappen van warme sneeuwsmelt. In het sprookje smolt de Sneeuwmaagd in de zomer en veranderde in een wolk. Maar elke winter is er gelegenheid om deze winterschoonheid keer op keer te ontmoeten.

Stap 6

Lees sprookjes over het leven van het bos Snow Maiden. Ze moet zichzelf immers redden uit de moeilijkste situaties ("Snegurushka en Baba Yaga"), en indien nodig ook de hulp van dieren accepteren ("Snegurushka en de vos"). Veel situaties in sprookjes zijn vergelijkbaar met situaties in het leven van kinderen, waardoor het kind zich kan identificeren met het personage en van hem een veilige levensstijl kan leren.

Stap 7

Verzin een feestelijk einde aan sprookjes waarin dieren of mensen de winterkou konden overwinnen, een warm huis voor zichzelf konden bouwen, warme kleren naaiden, enz. Dit zijn de sprookjes "Overwinterende dieren", "Handvat". Maak het verhaal af met de zin: "Ze begonnen te leven, te leven, het nieuwe jaar te vieren!"

Aanbevolen: