Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Als Er Geen Geld Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Als Er Geen Geld Is?
Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Als Er Geen Geld Is?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Als Er Geen Geld Is?

Video: Hoe Het Nieuwe Jaar Te Vieren Als Er Geen Geld Is?
Video: Nieuwe straf op middelbare school: alleen in de pauze naar de wc 2024, April
Anonim

Om een vakantie te regelen, ook thuis, met een klein aantal gasten, moet je vaak een indrukwekkend bedrag uitgeven. Sneeuwballen uitgeven - je moet eten kopen, de ruimte inrichten, voor geschenken zorgen. Als u echter geen extra geld heeft en het nieuwe jaar op een leuke manier wilt vieren, begin dan ongeveer een maand van tevoren met het plannen van uw vakantie. U kunt dus alle kosten berekenen en begrijpen hoe u ze kunt minimaliseren.

Hoe het nieuwe jaar te vieren als er geen geld is?
Hoe het nieuwe jaar te vieren als er geen geld is?

instructies:

Stap 1

Als het geld erg krap is, kun je met je vrienden afspreken dat je het deze keer zonder cadeaus doet. Als je een cadeau wilt maken, zelfs een kleintje, koop het dan van tevoren. De prijzen voor verschillende souvenirs stijgen geleidelijk naarmate we 31 december naderen. Je kunt een lijst met cadeaus maken en ze een maand of twee voor het nieuwe jaar kopen, om de drukte in overvolle winkels te vermijden.

Stap 2

Maak een menu voor de feesttafel. Vermijd snacks en maaltijden die dure ingrediënten bevatten, of vervang ze door goedkopere die bij jouw smaak passen. De eenvoudigste en meest bekende recepten kunnen met behulp van decoratie in nieuwjaar worden veranderd - gewone pasta in de vorm van een kerstboom met plantaardig speelgoed is geschikt.

Stap 3

Zoek op internet naar recepten voor geschikte salades, noteer de ingrediënten en bereken de hoeveelheid op basis van het aantal gasten. Bederfelijk voedsel zal aan de vooravond van de vakantie moeten worden gekocht, terwijl de rest van tevoren kan worden gekocht, zonder een verhoging van de vakantieprijs.

Stap 4

Vraag elke gast om hun signature dish naar de tafel te brengen. Voor een particulier zal het niet duur zijn, en als resultaat krijgt u een stevig en gevarieerd menu.

Stap 5

Zorg voor een economisch ruimteontwerp. Neem in plaats van een kerstboom dennentakken - op veel markten geven verkopers ze gratis weg. Van de takken kunnen verschillende feestelijke composities worden gemaakt. Plaats ze in een glazen bak of vouw ze in de vorm van een nest, compleet met papier-maché en draadballen. Monteer een slinger van gouache-kegels en onthoud hoe je papieren sneeuwvlokken snijdt.

Stap 6

De nieuwjaarsstemming wordt gecreëerd door mandarijnen, bezaaid met anjertakjes. Je kunt gasten ook vragen om oude foto's te zoeken waarop ze het nieuwe jaar als kind vieren. Maak de foto af met een beschilderde kartonnen lijst en plaats deze als indexkaarten op de feesttafel.

Stap 7

Schrijf een voorbeeldscenario voor oudejaarsavond. Voeg games toe die sfeer creëren, maar niet duur zijn. Om het publiek "op te warmen", kun je een twister spelen die op een Whatman-papier is getekend. Maak kartonnen kronen voor gasten, zet ze op hun hoofd en schrijf op elk de naam van een beroemd personage. Laat de gast raden welke naam er op zijn kroon staat met behulp van suggestieve vragen.

Stap 8

Organiseer wedstrijden om uw gasten te vermaken en te verenigen. Je kunt bijvoorbeeld ontdekken wie van het publiek wortelen het meest artistiek kan eten. Verdeel de gasten in teams en vraag ze om bekende nieuwjaarsliedjes te spelen op geïmproviseerde objecten. De rest zal moeten raden hoe de resulterende kakofonie eruitziet.

Stap 9

Vergeet de traditionele winteractiviteiten niet. Als het weer het toelaat, kun je je vrienden buiten uitnodigen voor een sneeuwfiguurwedstrijd en een sneeuwballengevecht.

Stap 10

U kunt op internet nog veel meer budgetvermaak bedenken of erop surfen. Elk van hen kan nieuwjaar worden. Het belangrijkste is om je niet te concentreren op het ontwerp van de vakantie, maar op de inhoud ervan.

Aanbevolen: