Hoe Tarwe Te Ontkiemen Voor Pasen?

Inhoudsopgave:

Hoe Tarwe Te Ontkiemen Voor Pasen?
Hoe Tarwe Te Ontkiemen Voor Pasen?

Video: Hoe Tarwe Te Ontkiemen Voor Pasen?

Video: Hoe Tarwe Te Ontkiemen Voor Pasen?
Video: Zelf zaden kiemen om te eten 2024, April
Anonim

De traditie om een feestelijke paastafel te versieren met een bord met de zogenaamde "paasschuif" bestaat in veel Europese landen. Op deze plaat, in het midden, worden gekiemde korrels van haver of tarwe gelegd, en rond - 12 beschilderde paaseieren, volgens het aantal apostelen. Een ander onbeschilderd ei wordt in het midden van de schaal geplaatst, bovenop de tarwekiemen. Dit ei symboliseert Christus. Je kunt de "Paasdia" zelf maken, hiervoor heb je gekiemde tarwe nodig, en we zullen je vertellen hoe je het kunt ontkiemen.

Hoe tarwe te ontkiemen voor Pasen?
Hoe tarwe te ontkiemen voor Pasen?

Het is nodig

Tarwekorrels 150-200 g

instructies:

Stap 1

Begin 9-10 dagen voor Pasen met het ontkiemen van tarwe. Inspecteer de korrels zorgvuldig en verwijder onrijpe, beschadigde of met sporen van ziekte, verwijder puin. Spoel ze in veel gekookt water op kamertemperatuur en doe ze in een schone bak. Gebruik glazen, emaille of porseleinen schalen om tarwe te laten ontkiemen; aluminium containers kunnen niet worden gebruikt. Vul de korrels met water met een temperatuur van 20-22 ° C zodat het niveau 5-6 cm boven het niveau van de korrel is. Laat de korrels een nacht in het water staan.

Stap 2

Giet 's morgens het water af en spoel de licht gezwollen korrels weer af in gekookt water op kamertemperatuur. Neem een diepe porseleinen kom of dienblad en leg twee lagen vochtig gaas op de bodem. Leg de korrels erop, verdeel ze gelijkmatig over de bodem van de kom. De laag korrels mag niet meer dan 2-3 cm dik zijn Leg een ander stuk nat gaas dubbelgevouwen bovenop de korrels.

Stap 3

Tarwe moet altijd vochtig zijn, dus houd het gaas constant vochtig. Spoel de korrels zelf elke 6-8 uur af met koud gekookt water en lucht ze gedurende 10-15 minuten lichtjes. Daarna opnieuw leggen en afdekken met vochtig gaas. Herhaal het spoelen en luchten tot er spruiten uit de bonen komen.

Stap 4

Neem een mooie schaal, leg de aarde op de bodem, schuif deze met de gekiemde tarwekorrels en geef het mengsel licht water, zet het bord op het raam. Wanneer de scheuten naar het licht beginnen te reiken, draait u de plaat om zijn as zodat de grassprieten recht groeien. Tegen Pasen wordt gekiemde tarwe groen op je bord, wat de basis wordt van je paasdia.

Aanbevolen: