Hoe Bereid Je Je Voor Op Pasen Tijdens De Goede Week

Hoe Bereid Je Je Voor Op Pasen Tijdens De Goede Week
Hoe Bereid Je Je Voor Op Pasen Tijdens De Goede Week

Video: Hoe Bereid Je Je Voor Op Pasen Tijdens De Goede Week

Video: Hoe Bereid Je Je Voor Op Pasen Tijdens De Goede Week
Video: De Goede Week voor Kinderen 2024, Mei
Anonim

Er is nog maar een week over voor de Heldere feestdag van Pasen, die Passie wordt genoemd, en die begint onmiddellijk na Palmzondag. Hoe breng je deze strengste week van de Grote Vasten door?

Hoe bereid je je voor op Pasen tijdens de Goede Week
Hoe bereid je je voor op Pasen tijdens de Goede Week

In de laatste week voor Pasen observeren ze een strikte vasten, eten ze geen vlees, vis, eieren en zuivelproducten. Elke dag van de Goede Week heeft zijn eigen betekenis; ze kunnen voorwaardelijk worden onderverdeeld in de eerste en de tweede drie dagen. Passie is het lijden dat Jezus onderging voor de zonden. Door de week herinneren ze zich het hele leven van de Heiland, de wonderen die hij verrichtte.

Op Grote Maandag herinneren ze zich de onvruchtbare vijgenboom, het beeld van een persoon die in zonde omkomt. Ze beginnen met een grote schoonmaak, brengen het huis op orde. U kunt een feestelijk tafelmenu samenstellen.

Op Grote Dinsdag herinneren orthodoxe christenen zich de onthulling van de schriftgeleerden en farizeeën door Jezus Christus en de gelijkenissen die hij uitsprak in de tempel van Jeruzalem. Vrouwen in Rusland maakten op deze dag "sappige melk". Om dit te doen, namen ze voor zonsopgang hennep en lijnzaad, stampten het en goten er water over. Deze melk werd bij zonsopgang aan de dieren gegeven om ze tegen ziekten te beschermen. Ook op Grote Dinsdag maken ze kleding klaar voor Grote Zondag, wassen en strijken ze linnen. U kunt een lijst maken met producten die u voor de vakantie kunt kopen.

Op Grote Woensdag herinneren ze zich hoe Jezus werd verraden door zijn discipel Judas, en ze verheerlijken de zondige vrouw die kostbare zalf op Jezus' hoofd goot. Witte woensdag is de dag van biecht voor Witte Donderdag. Op woensdagavond kun je alle producten voor de taart klaarmaken: gedroogd fruit weken, noten pellen. Alle huishoudelijke taken moeten op woensdag gedaan zijn.

Daarna beginnen de belangrijkste drie dagen van de Goede Week. Op Witte Donderdag wordt het Laatste Avondmaal herdacht, de laatste maaltijd van Jezus met zijn discipelen. Deze dag wordt Witte Donderdag genoemd, waarop de orthodoxen ernaar streven zich geestelijk te reinigen, de communie te ontvangen. Op Witte Donderdag knippen ze voor het eerst hun haar voor eenjarige kinderen, en meisjes knippen de punten van hun haar zodat ze langer en dikker worden. 'S Morgens wordt het geld drie keer geteld om de behoeften het hele jaar door niet te kennen. Op donderdag zwemmen ze in een ijsgat of douchen ze zich met water, liefst voor zonsopgang. Er wordt aangenomen dat iemand die vóór zonsopgang een bad neemt, het hele jaar door gezond zal zijn. Paastaarten worden bereid, hiervoor leggen ze 's ochtends deeg.

Op Goede Goede Vrijdag worden de tragische gebeurtenissen herdacht - op deze dag vond de kruisiging en dood aan het kruis van de Verlosser plaats. Tijdens de ochtenddienst worden kaarsen gehouden, die de grootheid van Christus in zijn lijden symboliseren. Op vrijdag is het vasten bijzonder streng, eten wordt pas na het avondeten geconsumeerd, het is brood en water. Je moet geen huishoudelijke klusjes doen, schoonmaken en wassen. Op deze dag wordt Pasen voorbereid.

Op Grote Zaterdag, in de ochtend, houden ze een dienst, de orthodoxen gedenken het verblijf van Christus in het graf en houden de verlichting van paasvoedsel. Op deze dag vindt de afdaling van het Heilige Vuur plaats in Jeruzalem. Vanaf 22.00 uur gaan de gelovigen naar de kerk voor de Paaswake en Liturgie. Na de feestelijke dienst verbreken ze hun vasten, al het eten mag op tafel.

Grote Opstanding (Pasen). De grootste en belangrijkste feestdag in het christendom komt eraan. Het symboliseert de opstanding van de Heiland. Op deze dag worden velen gedoopt, mensen wisselen gekleurde eieren uit. Het ei wordt beschouwd als het belangrijkste symbool van Pasen, het betekent nieuw leven en opstanding.

Aanbevolen: