Zo Bereid Je Je Voor Op Pasen

Inhoudsopgave:

Zo Bereid Je Je Voor Op Pasen
Zo Bereid Je Je Voor Op Pasen

Video: Zo Bereid Je Je Voor Op Pasen

Video: Zo Bereid Je Je Voor Op Pasen
Video: Смело По Лесу Идём - Песенки Для Детей - Сборник Детских Песен 2024, Mei
Anonim

De vastentijd eindigt met de heldere vakantie van Pasen. De Passieweek vóór Pasen is een speciale tijd waarin gelovigen zich voorbereiden op de heilige viering, en elke dag heeft zijn eigen betekenis.

Zo bereid je je voor op Pasen
Zo bereid je je voor op Pasen

instructies:

Stap 1

Voorbereiden op Pasen gaat over het reinigen van je ziel, lichaam en je eigen huis. Op de dagen voor de paasdagen zetten de gastvrouwen de boel op orde in het huis, ontmantelen ze alle hoeken, vegen en wassen ze zorgvuldig. Tegenwoordig doen veel mensen voor Pasen algemene schoonmaak- en cosmetische reparaties.

Stap 2

De netheid van de woning is natuurlijk erg belangrijk. Maar het belangrijkste is om orde op zaken te stellen in je eigen ziel. Het is tijd om de kerk te bezoeken, de communie te ontvangen en berouw te hebben. Het is de moeite waard om iedereen te vergeven, vrede te sluiten met iedereen, te bidden voor je vrienden en vijanden.

Stap 3

Paasmaaltijden worden van tevoren bereid. Alle gerechten moeten symbolisch zijn. Pasen is geen feestdag voor de buik, dus je moet geen gastronomische lekkernijen koken. Beperk je liever tot eenvoudige gerechten met symbolische inhoud.

Stap 4

Het ei is een symbool van het leven. Verf je eieren op donderdag in de Goede Week. De overheersende kleur moet rood of diep goudkleurig zijn. Met moderne voedselkleuren kunt u de kleuringsprocedure snel en veilig uitvoeren.

Stap 5

Bak artos - het brood dat je tijdens de paasdienst zult inwijden en uitdeelt aan gelovigen op zaterdagochtend van Bright Week.

Stap 6

Elke huisvrouw bakt paaskoekjes volgens haar eigen recept. Het belangrijkste is dat rozijnen en noten in zo'n traktatie aanwezig moeten zijn. De cake zelf is gemaakt van boterdeeg. De wijding van feestelijke taarten en artos begint aan het einde van de Grote Zaterdag-liturgie. De meeste kerken worden 's ochtends op Bright Sunday ingewijd.

Stap 7

Bezoek direct in de paasvakantie alleenstaande, oudere of zieke familieleden, vrienden, kennissen. Het is niet gebruikelijk om op deze dag de begraafplaats te bezoeken. Op de negende dag van Pasen zal Radunitsa zijn, wanneer het tijd is om aalmoezen te geven en iedereen te bezoeken die is overleden.

Aanbevolen: