Hoe Kerst Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Kerst Vieren?
Hoe Kerst Vieren?

Video: Hoe Kerst Vieren?

Video: Hoe Kerst Vieren?
Video: Hoe gaan Limburgers kerst vieren in coronatijd? 2024, April
Anonim

De regels voor het vieren van Kerstmis zijn al meer dan honderd jaar ongewijzigd, niet iedereen houdt zich eraan, omdat de meeste mensen alleen bekend zijn met de meest populaire tradities. Probeer een sappige en smaakvolle kalkoen te koken, maak geschenken met je eigen handen, nodig het hele gezin uit aan tafel en vier Kerstmis met vreugde en vriendelijkheid.

Hoe kerst vieren?
Hoe kerst vieren?

Het is nodig

  • - wat hooi;
  • - vochtig;
  • - feestelijke gerechten;
  • - cadeautjes.

instructies:

Stap 1

Hooi moet in het midden van de feesttafel worden geplaatst, dit symboliseert de kribbe van Bethlehem, waar Jezus werd geboren. Trek je mooiste bestek aan en een fris wit tafelkleed. Er moet een even aantal mensen aan tafel zitten, zo niet, zet dan een extra servies. Bereid 13 gerechten, behalve soep, kunnen allemaal koud staan zodat de gastvrouw des huizes niet de keuken in rent.

Stap 2

Bereid op kerstavond - kerstavond - rituele pap-sochivo. Het is gemaakt van rode tarwe, gerst, boekweit of rogge gemengd met honing en amandel- of papaversap. Op deze dag kun je niet eten tot de eerste ster. Als je een heldere ster aan de donkere lucht ziet, ga dan aan tafel zitten en deel de cachets.

Stap 3

De wafels zijn dunne bladeren van ongezuurd deeg, meestal rond van vorm. In eerste instantie moeten ze in het midden van de tafel op schoon hooi worden geplaatst, dit symboliseert de baby Christus die in een kribbe ligt. Breek tijdens het diner een wafeltje met mensen die aan tafel zitten, wissel goede wensen en felicitaties uit.

Stap 4

Orthodoxe christenen koken kutya voor de eerste gang - een variant van sochiv. Kook het met tarwe, rijst, gerst. Breng op smaak met honing en plantaardige olie. Hoe rijker en dikker de kutia, hoe beter de welvaart en de oogst in het gezin zullen zijn.

Stap 5

Dan moet je snacks (haring, salades) serveren, gevolgd door rode borsjt, vis of champignonsoep. Maak voor soepen taarten met champignons of sappig. Serveer zoet voedsel aan het einde van je kerstmaaltijd. Rollen met maanzaad, honingcakes, gelei, noten, verschillende soorten gebak zijn geschikt.

Stap 6

Iedereen zou van alle gerechten op zijn minst een beetje moeten proeven. Deze maaltijd vindt plaats zonder alcoholische plengoffers en zonder vlees, melk en zure room. Als iemand naar je toe komt, moet je de gast aan tafel uitnodigen. Het is de gewoonte om op kerstavond iedereen te eten te geven, dus zorg voor een traktatie voor zwerfdieren.

Stap 7

Bereid voor de kerst zelf een groot diner voor het hele gezin. Vet, goed gevoed pluimvee is goed geschikt: gans, eend, kalkoen. Leg ham, gelei, vleesrolletjes op tafel. Maak een stevige pap met gebakken melk. Zet ook alcohol op deze tafel.

Stap 8

Geef op kerstavond cadeaus door je te verkleden als Sinterklaas (Vadertje Vorst). Als je speelgoed aan kinderen geeft, beloon dan positieve eigenschappen en scheld uit voor grappen. Traditioneel moet je op deze feestdag geschenken met je eigen handen maken. Verpak cadeautjes in fel papier, versier met sparren takken en kegels.

Stap 9

Kerstmis begint met de vakantie van Kerstmis, die duurt tot Driekoningen. In deze tijd was het in Rusland gebruikelijk om je te verkleden, leuke spelletjes op straat te organiseren, alle mensen te feliciteren met het aanbreken van de zon voor de zomer, te zingen en in cirkels te dansen. Kerstliederen zijn algemene festiviteiten en plezier, skiën vanaf sneeuwglijbanen en overvloedige feesten.

Aanbevolen: