Hoe Breng Je Kerst Door?

Inhoudsopgave:

Hoe Breng Je Kerst Door?
Hoe Breng Je Kerst Door?

Video: Hoe Breng Je Kerst Door?

Video: Hoe Breng Je Kerst Door?
Video: Правила для входной двери, чтоб защитить свой дом 2024, Mei
Anonim

Traditioneel wordt het nieuwe jaar breed en vrolijk gevierd, en Kerstmis verdwijnt naar de achtergrond (in tegenstelling tot de meeste westerse landen). Maar zelfs als je niet in religieuze ondertoon gaat, is Kerstmis de feestdag die speciale aandacht kan en moet krijgen.

Hoe breng je kerst door?
Hoe breng je kerst door?

instructies:

Stap 1

Laat Kerstmis een echte familievakantie zijn. Probeer deze dag met uw gezin door te brengen, let op elk gezinslid - speel allemaal samen interessante spelletjes en praat zeker met de kinderen. Laat de magie van deze prachtige dag tot in je ziel doordringen, en zelfs als je helemaal geen religieuze onderwerpen aan de orde wilt stellen, bespreek dan enkele morele kwesties en vragen. Denk niet dat kinderen nog te jong zijn voor dergelijke gesprekken - je kunt dergelijke gesprekken natuurlijk zelfs met 2-3-jarigen voeren in een taal die kinderen begrijpen. Vertel uw kind ook wat Kerstmis is en hoe het in verschillende landen wordt gevierd. Als je het kind niet met religie wilt laten kennismaken, presenteer de informatie dan als een sprookje, in ieder geval zal extra kennis hem nooit pijn doen.

Stap 2

Neem niet alleen de tijd voor de kinderen, maar ook voor de volwassen gezinsleden (partner en naasten). Probeer de magie van deze vakantie niet te verbreken door ruzies, lach vaker naar elkaar en probeer iets leuks te doen. Je kunt voor iedereen kleine cadeautjes maken.

Stap 3

Denk aan de tradities en nodig peetvaders (peetvaders) uit of ga zelf op bezoek. Traditioneel dragen petekinderen hun peetvaders kutya (kerstpap met rozijnen), en als je besluit vast te houden aan de traditie, zal het gewoon geweldig zijn. En zo niet, vervang de kutya dan door fruit, cake of een of ander feestelijk gerecht.

Stap 4

Als het weer het toelaat, ga dan zeker naar buiten. Sneeuwballen, sleeën, ski's of skates - kies wat het dichtst bij jou en je gezinsleden is. Nodig familievrienden met kinderen uit - dit is een geweldige kans om elkaar te ontmoeten en plezier te hebben. Er is maar één voorwaarde: probeer zelf voor een korte tijd terug te keren naar de kindertijd. En dan bent u verzekerd van een goed humeur en een feestgevoel.

Stap 5

Kerst is de beste tijd om goed te doen. Wat kan er gedaan worden binnen één gezin? Hang vogelvoeders op met de kinderen, verzamel speelgoed en spullen voor gezinnen in nood, maak cadeaus voor grootouders en bezoek ze zeker (zo niet vandaag, dan binnenkort).

Stap 6

Lees fantastische kerstverhalen met het hele gezin of kijk een leuke film. Laat een deel van de vakantie niet in de drukte voorbijgaan, maar in een rustig tijdverdrijf, zodat je kunt genieten van elkaars gezelschap.

Stap 7

Maak een echte kersttraktatie. Volgens de traditie moeten er op de avond van 6 januari 12 vleesloze gerechten op tafel staan en mag de volgende dag alles, ook vis en vlees. Als je je niet aan de traditie houdt, is het oké. Zet alles op tafel waar jij en je gezinsleden blij van worden. Het kunnen verschillende salades, warme gerechten en gebak zijn.

Aanbevolen: