Een Orthodoxe Kerst

Inhoudsopgave:

Een Orthodoxe Kerst
Een Orthodoxe Kerst

Video: Een Orthodoxe Kerst

Video: Een Orthodoxe Kerst
Video: 9-daagse vlieg-/busrondreis, Oud en Nieuw en Russisch Orthodoxe Kerst 2024, April
Anonim

Steeds meer Russen proberen niet alleen seculiere, maar ook religieuze feestdagen te vieren. Een van de belangrijkste is de orthodoxe kerst, die op 7 januari valt. Het is gebruikelijk om deze dag in hechte familiale kring te vieren, aan een overvloedige thuistafel. Hoe kunnen we orthodoxe kerst correct vieren?

Een orthodoxe kerst
Een orthodoxe kerst

instructies:

Stap 1

Aan de vooravond van Kerstmis, 6 januari, eindigt een van de strengste orthodoxe vastendagen. Bovendien moet in de laatste week vóór de vakantie het vasten bijzonder streng zijn - niet alleen vlees en zuivelproducten, maar ook vis en wijn zijn volledig uitgesloten van het menu. Het wordt niet aanbevolen om tv-programma's te kijken, allerlei soorten entertainmentevenementen bij te wonen.

Stap 2

Als je besluit om Kerstmis volgens de regels te vieren, breng dan de pre-vakantieweek door met de juiste houding. Gedachten opwekken, kerkdiensten bijwonen en geestelijke huislezingen met uw kinderen doen, zal u helpen u af te stemmen.

Stap 3

Bereid op kerstavond een feestelijke tafel voor. Volgens de traditie zou het vrij overvloedig moeten zijn. Vleesgerechten worden aanbevolen - bijvoorbeeld gekookt varkensvlees, gelei, gelei, pannenkoeken, lamszijde met pap, speenvarken, gans of eend gevuld met appels, taarten met visigas, vis en kool, geglazuurde zoete peperkoek.

Stap 4

Vergeet niet om sochi te koken - een gerecht gemaakt van gekookte tarwekorrels of rijst, op smaak gebracht met honing. Dit is het eerste gerecht dat gegeten mag worden na het vasten en de beklimming van de eerste ster. Houd er rekening mee dat strikt vasten tot het kloosterstatuut behoort; aflaten zijn heel goed mogelijk voor leken. Kinderen, zwangere vrouwen, zieken en ouderen hoeven bijvoorbeeld niet te vasten.

Stap 5

Versier je feesttafel. Volgens de traditie moeten er minimaal 12 gerechten in zitten. Houd u bij het serveren aan de witte en blauwe schaal - dit zijn de kleuren van orthodoxe kerst. Een sneeuwwit gesteven tafelkleed is vereist, waar je een beetje hooi onder kunt leggen. Als extra decor zijn brandende kaarsen en sterren geschikt - het beste van alles, zilver of kristal.

Stap 6

Koop voor Kerstmis nieuwe kleding voor het hele gezin en vooral voor de kinderen. Zelfs in de thuiskring moeten gezinsleden er mooi en feestelijk uitzien.

Stap 7

Het kerstdiner moet rustig en waardig zijn, luide muziek en luidruchtige gesprekken worden niet aangemoedigd. Het is echter heel goed mogelijk om een muzikaal programma te kiezen uit kerkgezangen. Leg de kinderen het belang uit van wat er gebeurt - meestal zijn ze doordrongen van de plechtigheid van het moment en gedragen ze zich daarnaar.

Aanbevolen: