Hoe Vier Je Een Houten Bruiloft?

Inhoudsopgave:

Hoe Vier Je Een Houten Bruiloft?
Hoe Vier Je Een Houten Bruiloft?

Video: Hoe Vier Je Een Houten Bruiloft?

Video: Hoe Vier Je Een Houten Bruiloft?
Video: Hoe kan ik dat nou VERGETEN en VAKANTIE STRESS! | Weekvlog 246 | Wil u0026 Tien 2024, April
Anonim

De vijfde verjaardag van het huwelijksleven wordt een houten bruiloft genoemd. Traditioneel wordt dit evenement gevierd met het gezin en krijgen echtgenoten geschenken voor zo'n feestdag. Er zijn veel gebruiken en rituelen verbonden aan deze viering die tijdens de viering kunnen worden gebruikt. Zo'n houten bruiloft zal onvergetelijke emoties geven en zal een leven lang herinnerd worden.

Hoe een houten bruiloft te vieren
Hoe een houten bruiloft te vieren

instructies:

Stap 1

Het symbool van de vijfde huwelijksverjaardag is een boom. Na deze mijlpaal te hebben bereikt, hebben de echtgenoten in de regel het huis al uitgerust, hun manier van leven aangepast en kinderen gekregen. Hout karakteriseert perfect de relatie tussen man en vrouw: sterker dan chintz, linnen of papier, maar vatbaar voor branden van familieruzies. Bovendien is dit materiaal - warm, gezellig, eenvoudig en toch solide - gebruikt om de haard te verwarmen en een dak boven je hoofd te creëren. Daarom moet bij de viering van dit evenement een belangrijke rol worden toegewezen aan de boom.

Stap 2

Tradities schrijven voor om een houten bruiloft te vieren met familieleden of twee. Maar vandaag wil ik deze vreugde vaak delen met goede vrienden. Bepaal hoeveel gasten je voor zo'n evenement wilt uitnodigen. De aard van de vakantie zal hiervan afhangen. Maar onthoud dat luidruchtige feesten niet geschikt zijn voor een houten bruiloft, aangezien de patroonheilige van de vijfde verjaardag Saturnus is, symbool voor stabiliteit en beperking.

Stap 3

Kies een geschikte locatie. Op deze dag is het wenselijk om een romantische en gezellige sfeer te creëren. De houten hut is een traditionele plek om het 5-jarig jubileum te vieren. Het is erg handig als je een zomerhuisje of een huis in het dorp hebt. Een restaurant waarvan het interieur is gemaakt in hout of in etnische stijl is perfect. Als het weer het toelaat, kun je een vakantie in de natuur regelen: organiseer bijvoorbeeld een picknick in het bos met veel groenten en fruit in plaats van alcohol en stevige maaltijden. Als u besluit om uw jubileum samen te vieren, overweeg dan een romantische wandeling in het park of een wandeling naar de botanische tuin. Maar je kunt het ook thuis vieren. Versier dan het interieur met houten voorwerpen (lepels, nestpoppen, kisten, beschilderde planken).

Stap 4

Voordat je een huis of andere plek binnengaat waar een houten bruiloft plaatsvindt, plaats je een huisboom, grote plant of takken. Kies in de natuur een kleine, mooie boom. Dit is het symbool van de "boom van geluk". Gasten bij de ingang moeten er heldere linten aan binden, ansichtkaarten met gelukwensen aan de echtgenoten bevestigen.

Stap 5

Denk na over het scenario van de vakantie, het moet worden geassocieerd met Russische volkstradities en het "houten" thema van de viering. Je kunt bijvoorbeeld een spel als volgt organiseren: de gastheer kiest een gast, noemt hem een boom, die de speler zonder woorden moet uitbeelden. De rest raadt, de eerste die raadt wordt de leider. Eikels en kegels kunnen worden gebruikt in games en wedstrijden.

Stap 6

Er is een goede traditie voor de vijfde huwelijksverjaardag - het planten van een jonge boom. In het verleden, op deze dag, koos het paar samen een fruitzaailing, plantte het in de buurt van het huis en bond het vast met een rood lint, dat pas na een jaar kan worden verwijderd. Toen de kinderen opgroeiden, verschenen de eerste vruchten en tegen de tijd dat de kleinkinderen verschenen, kon de boom het hele gezin met zijn schaduw bedekken. Als je kunt, volg dan deze gewoonte. Maar je kunt je beperken tot het kopen van een huisboom, planten als Benjamin's ficus, heptapleurum, bonsai, dikke vrouw, shefflera zijn geschikt.

Stap 7

Het is gebruikelijk dat echtgenoten geschenken van hout geven voor een houten bruiloft. Het is raadzaam om alleen objecten te vermijden die een verborgen betekenis kunnen hebben: deegrollers, vleermuizen, wandelstokken. U kunt ook geschenken voor de gezondheid kiezen: stimulator, waterfilter, inhalator. De man en vrouw geven elkaar ook souvenirs. Traditioneel sneed de man zelf nuttige dingen uit hout: lepels, planken, lijsten, en de vrouw maakte een krans van eikenbladeren en zette die op het hoofd van haar man.

Aanbevolen: