Een Klasgenootvergadering Houden

Inhoudsopgave:

Een Klasgenootvergadering Houden
Een Klasgenootvergadering Houden

Video: Een Klasgenootvergadering Houden

Video: Een Klasgenootvergadering Houden
Video: De vergadering 2024, April
Anonim

Mensen beschouwen hun studententijd als een van de beste in hun leven en herinneren ze met plezier. Vaak is er een verlangen om degenen te zien die naast het publiek zaten, met wie ze ooit spraken, "aardappelen gingen eten" of wandelingen maakten, vreugden en moeilijkheden deelden. Maar het organiseren van een bijeenkomst van klasgenoten is niet zo eenvoudig, omdat velen van hen niet alleen naar andere steden, maar over de hele wereld zijn verspreid. En toch, als je verlangen om elkaar te ontmoeten enorm is, is zo'n ontmoeting echt.

Een klasgenootvergadering houden
Een klasgenootvergadering houden

instructies:

Stap 1

Denk eerst na over de vorm waarin u de vergadering wilt houden en op welke plaats - kom gewoon met de hele groep samen in een café (of in de natuur) en beleef een gezellige avond, nadat u uit het hart hebt gesproken over de oude tijden en het heden, of doe het voor de hele cursus op ambtelijk niveau, binnen de muren van de universiteit, op uitnodiging van docenten. Of misschien een groots evenement houden waaraan afgestudeerden van verschillende jaren zullen deelnemen. Of misschien wilt u de avond van de vergadering thuis doorbrengen en besluiten de traktatie zelf te koken.

Stap 2

Probeer zoveel mogelijk mensen te bereiken die voor u beschikbaar zijn - persoonlijk, per telefoon, via Skype, sociale netwerken, enz., en presenteer uw idee aan hen. Vraag iedereen met wie je hebt kunnen communiceren om andere klasgenoten met wie je niet hebt gesproken over de komende bijeenkomst te informeren.

Stap 3

Plaats informatie over de bijeenkomst op internet en bij de universiteit waar je hebt gestudeerd. Vergeet niet dat een afspraak enkele maanden van tevoren moet worden gemaakt - bij voorkeur van 3 tot zes maanden om tijd te hebben om iedereen op de hoogte te stellen en alle organisatorische problemen te "regelen".

Stap 4

Bepaal het thema van de avond, want zelfs als je kiest voor de optie van gewone bijeenkomsten in een café, dan zul je daar niet stil kauwen en het avondeten verteren. Denk na over een ruw plan van het evenement - wie kan spreken voor wie, waarover te praten, enz. Maar uw vergadering wordt interessanter als u deze thematisch maakt. Bijvoorbeeld om het te wijden aan bardische liederen, muziek en het dagelijks leven van die jaren dat je studeerde, om die beroepen te verslaan die je op de universiteit ontving, enz.

Stap 5

Denk aan het script, de muzikale begeleiding en gastheer van uw avond, of u deze zelf gaat hosten of professionals hiervoor uitnodigt. Het is niet erg als de vergadering nieuw leven wordt ingeblazen door een aantal wedstrijden te houden die organisch passen in het onderwerp van de vergadering.

Stap 6

Het zou leuk zijn als het je lukt om een vragenlijst te versturen en van afgestudeerden antwoord te krijgen over hun burgerlijke staat, werkplek, interesses, reizen, etc. momenten die 's avonds niet genoemd kunnen worden.

Stap 7

Verzamel alles waarmee je jezelf kunt onderdompelen in de sfeer van die jaren waarin je afstudeerde van de middelbare school. Dit kunnen verschillende foto's zijn, filmen met een filmcamera of video, aantekeningen in kranten, muurkranten, enkele aantekeningen, enz. Op basis van dit materiaal kun je een collectieve bezichtiging organiseren, een muurkrant maken, opnemen op een dvd en deze vervolgens aan je vrienden en leraren geven.

Stap 8

Probeer alle noodzakelijke financiële kosten te overdenken. Dit kan zijn: - huur voor een zaal in een café; - details van kamerdecoratie; - diensten van presentatoren, fotograaf, videograaf, enz.; - productie van foto- en videoproducten; - bloemen en geschenken voor leraren; - geschatte dinerkaart, sappen, fruit, koffie, enz.

Stap 9

Identificeer daarna de bronnen van het geld. Je kunt gewoon folden en het benodigde bedrag bij elkaar verzamelen, onderhandelen met de meest welvarende klasgenoten of sponsors vinden. In het laatste geval moet je script mogelijk rekening houden met promotiepunten.

Stap 10

Houd er rekening mee dat sommige afgestudeerden uit andere regio's komen, en misschien zelfs uit het buitenland, en een hotel of op zijn minst een plaats in een hostel nodig hebben. Het kan zijn dat je dit organisatorische moment met behulp van de administratie (eventueel een hostel) moet oplossen.

Stap 11

Schrijf en verstuur alle uitnodigingen, waarin de datum van de bijeenkomst, de plaats en het programma worden vermeld, evenals het bedrag van het inschrijfgeld en de geschatte kosten van het diner.

Aanbevolen: