Geschiedenis Van Optreden Op 29 Februari February

Geschiedenis Van Optreden Op 29 Februari February
Geschiedenis Van Optreden Op 29 Februari February

Video: Geschiedenis Van Optreden Op 29 Februari February

Video: Geschiedenis Van Optreden Op 29 Februari February
Video: Het Tijl-minuutje van 28 januari: de aflevering van De Tiende van Tijl in vogelvlucht! 2024, April
Anonim

Een schrikkeljaar verschilt van het gebruikelijke doordat het niet uit 365 kalenderdagen bestaat, maar uit 366. Waar komt deze extra dag vandaan?

Geschiedenis van optreden op 29 februari February
Geschiedenis van optreden op 29 februari February

De geschiedenis van het ontstaan van de kalender is geworteld in het diepe verleden. Maar het waren de Romeinen die het nieuwe jaar begonnen te tellen vanaf 1 januari door het decreet van Julius Caesar in 45 voor Christus. Vervolgens werd deze kalender Julian genoemd en werd Sozigen erkend als de maker ervan.

De Griekse astronoom berekende dat een astronomisch jaar 365 dagen en zes uur is. En de eigenaardigheid van de Juliaanse kalender was dat er elke drie jaar 365 dagen waren, en in het vierde jaar werd een dag toegevoegd aan februari. Dit werd gedaan om te voorkomen dat er achter zou blijven op ruimteobjecten en dat het kalendersysteem niet zou falen.

Na de dood van Caesar begrepen veel priesters niet volledig hoe ze chronologie moesten maken. En 36 jaar lang beschouwden ze elk derde jaar als een schrikkeljaar in plaats van het vierde. Vervolgens werden onder het bewind van keizer Augustus verschillende schrikkeldata geannuleerd.

Naast het wetenschappelijke standpunt is er ook een religieuze geschiedenis van 29 februari. Het wordt geassocieerd met de namen van St. Kasyan en Nicholas the Pleasant. Op een dag ontmoetten ze een man met een kar die hulp nodig had. Kasyan weigerde en begon de kar niet uit de modder te slepen, omdat hij zijn gewaad niet wilde bevlekken, en Nikolai the Pleasant hielp de oude man. Na de dood gingen ze naar de hemel en werden voor Gods oordeel gebracht. Kasyan was gekleed in een schoon gewaad en Nikolai the Pleasant was gekleed in een vuile. Toen God de omstandigheden had vernomen waarom ze zo gekleed waren, besloot God Kasyan het recht te ontnemen om de naamdag jaarlijks te vieren, waardoor ze slechts eens in de vier jaar achterbleven. Vanaf hier kwam het bijgeloof in verband met de datum van 29 februari - de gevaarlijkste dag in een schrikkeljaar is de "Kasyanov" -dag.

Enkele interessante feiten over 29 februari:

- slechts 4 miljoen mensen op onze planeet kunnen opscheppen dat ze op 29 februari zijn geboren; tegelijkertijd is de kans om op 29 februari geboren te worden 1 op 1500;

- tot de 18e eeuw werd in sommige Europese landen 29 februari niet erkend als een officiële datum: transacties op de laatste dag van de winter van een schrikkeljaar waren bijvoorbeeld wettelijk niet legaal;

- Oswald's dag wordt op deze dag gevierd (volgens de Ierse traditie had een vrouw alleen op 29 februari het recht om een man ten huwelijk te vragen, en als ze werd geweigerd, werd de bruidegom een boete opgelegd);

- hoewel 29 februari als een ongeluksdag wordt beschouwd, zijn er op deze datum nooit wereldwijde rampen of natuurrampen geweest;

- mensen die op 29 februari geboren zijn, worden als bijzonder beschouwd, terwijl ze begiftigd zullen zijn met onvoorstelbare talenten.

Aanbevolen: