Hoe U Uw Boom Vers Houdt?

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Boom Vers Houdt?
Hoe U Uw Boom Vers Houdt?

Video: Hoe U Uw Boom Vers Houdt?

Video: Hoe U Uw Boom Vers Houdt?
Video: Kardeşim Benim | Full HD İzle 2024, Mei
Anonim

Het kiezen en versieren van een kerstboom is een traditie van de mooiste vakantie - het nieuwe jaar. Iedereen wil de groene schoonheid zo lang mogelijk behouden, de ogen behagen met de glitter van klatergoud en de geur van dennennaalden. Om ervoor te zorgen dat een elegante boom zijn oorspronkelijke uiterlijk heeft vóór het oude nieuwjaar, moet u een paar eenvoudige regels volgen.

Hoe u uw boom vers houdt?
Hoe u uw boom vers houdt?

instructies:

Stap 1

Let bij het kopen van een kerstboom op de stam. Het moet dik zijn en bedekt met naalden zoals twijgen. De takken moeten frequent zijn, gemakkelijk te buigen en niet breken. De naalden moeten donkergroen zijn, niet geelachtig of bruin. Om de boom tijdens het transport niet te beschadigen, moeten de takken tegen de stam worden gedrukt en met een touw worden vastgebonden.

Stap 2

Je moet de boom niet meteen in huis halen, een beetje laten acclimatiseren, in de entree of op het balkon gaan staan. Een bosschoonheid, gewend aan de winter, zal zich ongemakkelijk voelen met een cv-batterij. Op een warme plaats zal de kerstboom snel kaal worden.

Stap 3

Als u van plan bent de boom een paar dagen niet te plaatsen, laat hem dan op het balkon staan, vooraf in papier gewikkeld. Zodra het tijd is om hem aan te kleden, breng hem dan naar huis, maar ontvouw hem niet meteen, laat de boom geleidelijk wennen aan de warmte.

Stap 4

Voordat je de boom decoreert, klop je hem op de grond zodat dode naalden eraf vallen. Snijd daarna de onderste takken af en werk de onderste snede van de stam bij. Plaats de boom in een bak met zand, voeg er water aan toe. Houd het zand te allen tijde vochtig. Dit zal helpen om de boom er fris uit te laten zien. Je kunt de boom in een pot of emmer water zetten, of de stam omwikkelen met meerdere lagen stof, of beter nog met gaas. Het moet ook constant worden bevochtigd.

Stap 5

Om de boom langer mee te laten gaan, is het noodzakelijk om hem van effectieve voeding te voorzien. Om dit te doen, verwijdert u de schors enkele centimeters van de onderkant van de stam en maakt u een schuine snede. Het zand- of waterpeil dient zich boven de kale stam te bevinden.

Stap 6

Je kunt de levensduur van een boom verlengen door glycerine toe te voegen aan het water waar dat kost (1 eetlepel per 5 liter water). Om te voorkomen dat de naalden afbrokkelen, kun je een eetlepel suiker en een beetje keukenzout aan het water toevoegen. Een aspirinetablet verdund in water helpt de schoonheid van de boom te behouden. Aspirine, dat een antiseptisch middel is, voorkomt dat bacteriën de romp vernietigen. Om de sparrennaalden er fris uit te laten zien, is het aan te raden deze regelmatig te besproeien met een spuitfles.

Aanbevolen: