Hoe Chinees Nieuwjaar Te Vieren?

Inhoudsopgave:

Hoe Chinees Nieuwjaar Te Vieren?
Hoe Chinees Nieuwjaar Te Vieren?

Video: Hoe Chinees Nieuwjaar Te Vieren?

Video: Hoe Chinees Nieuwjaar Te Vieren?
Video: Chinees Nieuwjaar: hoe zit dat nou? | NOS op 3 2024, April
Anonim

Het is altijd jammer als de nieuwjaarsvakantie, waar de voorbereidingen al meer dan een maand aan de gang zijn, te snel eindigen. Verleng uw wintervakantie en vier het nieuwe jaar opnieuw - volgens de Chinese kalender.

Hoe Chinees Nieuwjaar te vieren?
Hoe Chinees Nieuwjaar te vieren?

instructies:

Stap 1

Ruim je appartement op. De traditie om het komende jaar in een schoon en opgeruimd huis bijeen te komen, is voor de meeste volkeren gebruikelijk. Op nieuwjaarsdag moet je geen bezem en deurmat pakken. Volgens Chinese tekens kun je op deze manier al het geluk en de voorspoed met het stof wegvegen. Het is het beste om een paar dagen voor het hoofdfeest op te ruimen.

Stap 2

Bewaar de vrede in je familie. Aan de vooravond van het Chinese Nieuwjaar mag je niet vloeken, ruzie maken met familie en vrienden, of opmerkingen maken tegen iemand. Klagen, huilen, beledigd zijn en in het algemeen negatieve emoties tonen op vakantie is het ook niet waard. Het is zelfs niet aan te raden om negatieve syntactische vormen in uw toespraak te gebruiken. Er wordt aangenomen dat dit ongeluk kan aantrekken.

Stap 3

Praat niet over taboe-onderwerpen, waarvan de lijst er behoorlijk indrukwekkend uitziet. Allereerst kun je niet over het oude jaar praten. De traditie van het inventariseren van successen en mislukkingen, die in Rusland is aangenomen, zal moeten worden vergeten. Op oudejaarsavond moet je geen mystieke verhalen vertellen over geesten, spoken en andere buitenaardse krachten, omdat de grens tussen de wereld van mensen en de wereld van fantastische wezens op een feestelijke nacht te dun wordt. Het is ook beter om alledaagse en financiële problemen te vergeten, in ieder geval niet aan tafel te bespreken.

Stap 4

Maak er een feestelijk diner van. Er zijn geen strikte beperkingen op het nieuwjaarsmenu. Het belangrijkste is dat het symbool van het jaar in gefrituurde of gekookte vorm niet op je tafel mag komen. Integendeel, een klein speelgoed- of keramisch beeldje in het midden van de tafel zal op zijn plaats zijn. Voor de Chinezen is fondue een traditioneel nieuwjaarsgerecht. Een pot met kaas, saus of bouillon, waar elk van de gasten om de beurt hun stukje vlees in dipt, verenigt symbolisch alle aanwezigen aan de feesttafel.

Stap 5

Versier je huis. De gelukkigste kleur onder de Chinezen is rood, maar je kunt het hele kleurenpalet gebruiken, met uitzondering van wit, dat in de hemel symbolisch wordt geassocieerd met verdriet en dood. Plaats door het hele huis verse bloemen, manden met mandarijnen, sinaasappels en zoete cadeaus. Een speciale decoratie kunnen "rode coupletten" zijn, die populair zijn in China. Schrijf op een grote rode banner van dik papier wensen voor vrede, geluk en veel geluk voor jezelf en je familie. Op oudejaarsavond komen alle wensen uit!

Aanbevolen: