Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Servetten

Inhoudsopgave:

Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Servetten
Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Servetten

Video: Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Servetten

Video: Hoe Versier Je Een Nieuwjaarstafel Met Servetten
Video: Een bloem voor op je feest-tafel 2024, Mei
Anonim

De nieuwjaarstafel moet niet alleen lekker en overvloedig zijn, maar ook mooi. Daarom moet je voor alle kleine dingen zorgen, want ze kunnen de toon zetten voor een feestelijk diner. Probeer de tafel te versieren met servetten. Zelfs als je ze in het gewone leven niet gebruikt, is het voor de vakantie de moeite waard om een uitzondering te maken.

Hoe versier je een nieuwjaarstafel met servetten
Hoe versier je een nieuwjaarstafel met servetten

instructies:

Stap 1

Houd bij het nadenken over het ontwerp van de tafel rekening met de kleur van het tafelkleed en de schalen, de veelkleurige schalen en flessen. Maak de tafel niet te kleurrijk. Kies effen textiel, strepen en bloemen - een teken van een dagelijkse lunch, ze zijn niet gekleed genoeg voor een vakantie. Het is het beste om linnen servetten te kopen - ze zijn praktisch, duurzaam, kreuken niet en zien er erg stijlvol uit. Als er geen geschikte servetten in de winkel zijn, naai ze dan zelf.

Stap 2

Kies een kleur voor je servetten. Op tafel, geserveerd met witte gerechten, zien rode, blauwe en groene tinten er erg elegant uit. Heb je een mooie set met bloemen? Kies servetten die bij de patronen passen - roze, beige, crème of goud. Op heldere borden zien servetten met harmonieuze kleuren er spectaculair uit. Blauw linnen wordt prachtig gecombineerd met blauwe gerechten, lichtgeel is geschikt voor oranje. Als de tafel is versierd met een compositie van bloemen en sparren takken, kies dan servetten die bij elkaar passen en creëer een enkel ensemble. Klassieke sneeuwwitte servetten zijn altijd mooi. Voor een formeel diner kunnen ze worden gesteven en in een eenvoudige kegel worden gevouwen.

Stap 3

Op een feestelijke oudejaarsavond kunnen servetten worden versierd met extra decor. Rol ze op en knoop ze vast met een helder zijden lint dat met een strik is vastgebonden. Of probeer een paar leuke servetringen gemaakt van babyhaarelastiekjes. Kies elastische banden in de stijl van het nieuwe jaar, met figuren van sneeuwmannen, kerstballen, sneeuwvlokken. Dergelijke ringen worden kleine vakantiesouvenirs voor gasten.

Stap 4

Probeer servet vouwen. Een van de eenvoudigste en meest effectieve is de ventilator. Verzamel het canvas met een gelijkmatige accordeon langs de gedeelde draad. Vouw de accordeon dubbel en knijp de vouw stevig vast, zodat deze vastzit. Leg het servet voorzichtig op het snackbord en spreid het voorzichtig uit.

Stap 5

Een andere eenvoudige optie is een servetkegel. Vouw het canvas in vieren en strijk het. Spreid het servet uit op een plat oppervlak en vouw het uit zodat het dubbelgevouwen is. Neem de randen van de stof en stop ze naar binnen om een schuine kegel te vormen. Plaats de resulterende vorm op een bord en versier deze met een bos sparrentakken en kleine trosrozen.

Aanbevolen: