5 Nieuwjaarswedstrijden Voor Kinderen

Inhoudsopgave:

5 Nieuwjaarswedstrijden Voor Kinderen
5 Nieuwjaarswedstrijden Voor Kinderen

Video: 5 Nieuwjaarswedstrijden Voor Kinderen

Video: 5 Nieuwjaarswedstrijden Voor Kinderen
Video: Kinderen voor Kinderen 5 (volledige show) 2024, Mei
Anonim

Er is nog maar heel weinig tijd voor het nieuwe jaar en het is tijd voor een krankzinnige, maar tegelijkertijd prettige voorbereiding op deze magische vakantie. Als je een originele kindervakantie wilt houden, dan wil ik voor het nieuwe jaar 5 interessante kinderwedstrijden aanbieden, waardoor je kinderen zich zeker niet zullen vervelen!

5 nieuwjaarswedstrijden voor kinderen
5 nieuwjaarswedstrijden voor kinderen

instructies:

Stap 1

"De kerstboom versieren".

Om deze wedstrijd te houden hebben we twee kleine kerstbomen nodig en veel plastic kerstboomversieringen. De jongens zijn verdeeld in twee gelijke teams en gaan in een rij staan. Dan begint elk kind, op bevel van de leider, naar de kerstboom te rennen en er een speeltje op te doen. Wiens boom sneller mooi blijkt te zijn, heeft dat team gewonnen.

Stap 2

"Pathfinder".

Verzin van tevoren een nieuwjaarswoord en schrijf elke letter van dit woord op een apart stuk papier en verberg ze dan door het hele huis. Kinderen zullen folders met letters moeten zoeken en er aan het eind een woord van maken. Er is ook een andere mogelijkheid om deze wedstrijd te houden. Je kunt overal in huis geen letters verbergen, maar verschillende voorwerpen van hetzelfde type: knuffels, eenkleurige potloden, eenkleurige linten, enz. Wie bijvoorbeeld alle rode potloden vindt, is de winnaar.

Stap 3

"Vliegen op een bezemsteel".

Voor deze wedstrijd hebben we alleen twee bezems nodig. De taak is dat de kinderen zich in twee teams splitsen en vervolgens, rijdend op de bezem, vliegen waar de leider heeft aangegeven (bijvoorbeeld naar de deur of stoel). Wiens team de taak sneller zal voltooien, heeft gewonnen.

Stap 4

"Ga naar de kerstboom."

Je moet een soort geschenk onder de boom leggen. Twee deelnemers staan aan weerszijden op het nodige aandringen van de kerstboom en proberen, op bevel van de presentator, op één been bij het cadeau te komen. Het snelste kind krijgt de prijs.

Stap 5

"Goed gedaan, melk, hamer"

Kinderen staan in een kring en de leidster komt in het midden van deze kring te staan. Hij zou de woorden "goed gedaan", "melk", "hamer" buiten de orde moeten noemen. En om dit te doen, haastig de eerste lettergrepen te voorschijn halen om de deelnemers in verwarring te brengen. Elk woord duidt een actie aan die kinderen moeten uitvoeren: "goed gedaan" - 1 keer springen ter plaatse; "melk" - zou "miauw" moeten zeggen; "hamer" - klap in hun handen. Als het kind de handeling niet heeft uitgevoerd, dan blijft hij op zijn plaats, maar als hij alles goed heeft gedaan, dan zet hij een stap naar voren richting de leider. Welk kind het snelst bij de leider komt, heeft gewonnen.

Aanbevolen: