Hoe Serveer En Decoreer Je Een Nieuwjaarstafel?

Inhoudsopgave:

Hoe Serveer En Decoreer Je Een Nieuwjaarstafel?
Hoe Serveer En Decoreer Je Een Nieuwjaarstafel?

Video: Hoe Serveer En Decoreer Je Een Nieuwjaarstafel?

Video: Hoe Serveer En Decoreer Je Een Nieuwjaarstafel?
Video: Verschillende spuittechnieken met gekleurde botercrème 2024, April
Anonim

De nieuwjaarstafel is een centrum waar familieleden en vrienden samenkomen. Na hem vatten ze de resultaten van het uitgaande jaar samen, doen wensen, delen warme wensen, glimlachen, geschenken. En aan een mooi gedekte tafel wordt de vakantie een echte vakantie.

Tafel opstelling
Tafel opstelling

Het nieuwe jaar komt steeds dichterbij, dus een leuk feest staat voor de deur. Het is niet genoeg om alleen een algemene schoonmaak te doen en een menu te maken. Het is de prachtig gedecoreerde tafel die de toon zet voor het hele feest. En het decoreren ervan kan een heel opwindend tijdverdrijf worden in de laatste uren van het uitgaande jaar. Het belangrijkste is om te improviseren en niet bang te zijn om heldere details te gebruiken.

Experimenteer met serveren

Het tafelkleed is een belangrijk attribuut van de tafel. Een licht monochroom tafelkleed ziet er altijd voordelig uit. Als er niet genoeg verf is of je besluit de hele portie in lichte kleuren te maken, leg dan een rode loper over het tafelkleed. Ze zal een prachtig accent zijn. Voor een lichtgekleurd tafelkleed, wees niet bang om meerdere borden uit verschillende sets te combineren en matchen. Gekleurd glas en wit porselein staan prachtig bij elkaar. Als de borden kleurrijk en helder zijn, plaats dan transparante glazen om de tafel niet te belasten. Het is mogelijk om glazen met een dunne rand in de kleur van de platen te kiezen en er vervolgens de voorkeur aan te geven. Gebruik in plaats van papieren servetten, hoe mooi ook, linnen servetten.

Improviseren met decor

Plaats een decoratieve kerstboom bedekt met kunstsneeuw in het midden van de tafel. Als er geen kerstboom is, kun je witte en rode kaarsen plaatsen. Grote kaarsen kunnen fungeren als het belangrijkste decoratieve element en alle aandacht naar zich toe trekken. Kleintjes zien er mooi en zacht uit in glazen kandelaars. In plaats van een kandelaar kan een omgekeerd glas worden gebruikt. Zo wordt de onderkant van de steel van het glas een kandelaar. Een meer traditionele optie is een fruitschaal in het midden. Vergeet niet om het te versieren met vuren twijgen, kegels of trossen lijsterbessen. Bovendien kunnen kleine sneeuwvlokken en kegels over de hele tafel worden verspreid. Trek linnen servetten met een mooi satijnen lint en steek een takje sparrenhout met een kegel erin. Een interessante optie is om kaneelstokjes te nemen in plaats van een takje. De geur van kruiden zorgt voor warmte en comfort aan tafel.

Als u gasten aan de nieuwjaarstafel hebt uitgenodigd, is het niet overbodig om van tevoren kleine geschenken of souvenirs voor hen te bereiden. Versier de geschenkverpakking in het algemene concept van de hele tafel en vergeet niet een naamkaartje te bevestigen. Leg ze op een bord. Zo genieten gasten niet alleen van je aandacht, maar weten ze ook waar ze moeten zitten.

Betrek je familie erbij

Betrek bij het inrichten van de tafel niet alleen familieleden, maar ook "vroege" gasten. Als kinderen je willen helpen, jaag ze dan niet weg, maar laat ze hun steentje bijdragen. Iedereen zal deze les zeker leuk vinden. De laatste uren van het uitgaande jaar zullen interessant, creatief en leuk zijn.

Aanbevolen: