Hoe Pasgehuwden Te Ontmoeten

Inhoudsopgave:

Hoe Pasgehuwden Te Ontmoeten
Hoe Pasgehuwden Te Ontmoeten

Video: Hoe Pasgehuwden Te Ontmoeten

Video: Hoe Pasgehuwden Te Ontmoeten
Video: Hoe geef je een onvergetelijke bruiloftsspeech | OVERTUIGTIP 2024, April
Anonim

Op de drempel van een restaurant of instelling waar de festiviteiten plaatsvinden, worden de pasgetrouwden na aanmelding begroet door de ouders van het bruidspaar. Deze volkstraditie wordt geassocieerd met het ontvangen van de verplichte zegen van de oudere generatie voor een lang en gelukkig leven. Zonder deze goedkeuring durfden geliefden in Rusland niet te trouwen tegen de wil van hun ouders.

Hoe pasgehuwden te ontmoeten
Hoe pasgehuwden te ontmoeten

Het is nodig

  • - bruidsbrood;
  • - bril;
  • - wijn;
  • - een icoon;
  • - handdoek;
  • - Zout schudder.

instructies:

Stap 1

Jongeren moeten hun ouders benaderen. Gasten die het pasgetrouwde stel ontmoeten, moeten aan beide kanten van de weg gaan staan en een levende gang vormen. Pas gemaakte echtgenoten moeten zichzelf drie keer kruisen en in de riem voor hun ouders buigen als dankbaarheid voor de zegen die ze vóór de bruiloft hebben gekregen. Een van de ouders moet een icoon in zijn handen houden, en de andere - een brood. Meestal wordt deze missie toevertrouwd aan de ouders van de bruidegom, die volgens de gewoonte de bruid in hun huis opnemen.

Stap 2

Het brood met zout moet op een nieuwe handdoek liggen, zout in een zilveren zoutvaatje. Dit komt door het oude Russische spreekwoord: “Alleen zout op tafel is slecht en voor armoede. Als brood en zout samen - dit is voor rijkdom en vruchtbaarheid. Jongeren breken tegelijkertijd een stuk brood af en dompelen het in een zoutvaatje. Als de vrouw als eerste een stuk van de rand afbreekt, dan zal zij heersen in het huis, als de man haar probeert voor te zijn of zijn stuk groter is, dan wordt hij het hoofd van het gezin. En het gelijktijdig afbreken symboliseert volgens de legende harmonie en samenhang.

Stap 3

Om de echtgenoten te ontmoeten, bereiden de ouders nieuwe mooie glazen voor, waaruit niemand dronk. Ze worden op een lange afstand geplaatst, ernaast - rode wijn of champagne, een symbool van een zoet huwelijksleven. Jongeren pakken een bril, vullen die met een drankje, terwijl ze luisteren naar afscheidswoorden van hun ouders. De echtgenoten kruisen hun rechterarmen, houden een bril erin en drinken de inhoud in één teug leeg. Dit symboliseert de verwevenheid van lotsbestemmingen en het begin van de huwelijksreis. Dan draaien de pasgetrouwden zich over hun linkerschouder en gooien de bril met geweld op de grond. De laatste handeling is vandaag echter niet meer verplicht en de echtgenoten laten handbeschilderde wijnglazen achter als aandenken.

Stap 4

Het rituele gedeelte is voorbij. Nu laat iedereen de jongeren hun gang gaan en volgt ze de zaal in naar de feesttafel. Ouders en gasten kunnen muntjes, graan, snoep aan de voeten van de pasgetrouwden, bloemblaadjes, confetti op hun hoofd gooien.

Aanbevolen: