Hoe Klanten Te Feliciteren?

Inhoudsopgave:

Hoe Klanten Te Feliciteren?
Hoe Klanten Te Feliciteren?

Video: Hoe Klanten Te Feliciteren?

Video: Hoe Klanten Te Feliciteren?
Video: Niet enkel wat, maar ook waar en hoe l Vlog over Content Marketing l The Fat Five 31 2024, Mei
Anonim

Het is leuk om cadeaus te geven. En het geven van geschenken aan uw klanten is ook winstgevend. In een zeer competitieve markt moet u elke gelegenheid aangrijpen om uw rivalen zelfs maar een klein beetje voor te blijven. Daarom moet de kwestie van geschenken voor klanten serieus worden genomen.

Hoe klanten te feliciteren?
Hoe klanten te feliciteren?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet je een lijst maken van alle hoogbegaafden. En het zou verstandiger zijn om ze te rangschikken volgens de mate van belangrijkheid voor u en, in overeenstemming met deze indeling, een reeks geschenken te kiezen voor elke groep. Op deze manier geeft u geen extra geld uit aan degenen van wie u waarschijnlijk geen tastbaar rendement zult hebben.

Stap 2

Het is echter vermeldenswaard dat een goed cadeau niet duur hoeft te zijn. Het belangrijkste is om de klant aangenaam te verrassen, zijn aandacht te trekken en te laten zien dat je de zaak serieus hebt benaderd en de tijd hebt genomen om er waardiger uit te zien tegen de achtergrond van je concurrenten. Je moet proberen iets origineels te bedenken.

Stap 3

Als u nogal wat klanten heeft, zeg meer dan 300, dan zou het gepast zijn om aan iedereen kalenders, ansichtkaarten, pennen, notitieboekjes, enz. te presenteren. Bovendien moet u niet alleen proberen een interessant ontwerp en hoogwaardige materiaal, maar ook om originele moves te ontwikkelen. Voorzie bijvoorbeeld in desktopkalenders de mogelijkheid om datums aan te passen, rekening houdend met de persoonlijke vakanties van de klant.

Stap 4

Ansichtkaarten daarentegen kunnen niet worden gemaakt in de vorm van een formeel felicitatie "zoals die van iedereen" met gezichtsloze wensen, gedrukt op een printer, maar om zelf een origineel ontwerp te ontwikkelen of om een felicitatie met de hand te bestellen en te ondertekenen met een persoonlijk beroep.

Stap 5

In het geval dat u aanzienlijk minder klanten heeft, kunt u aan elk meer aandacht besteden. Meer originele souvenirproducten passen hier. Bijvoorbeeld kerstboomversieringen voor het nieuwe jaar, een cadeau-editie van een receptenboek of een verzameling foto's waarop uw logo is geplakt. Ook bonbons of een pakje kwaliteitsthee met uw symbolen op de verpakking zijn een leuk cadeau.

Stap 6

Voor die klanten die u als VIP hebt geclassificeerd, moet u, naast al het bovenstaande, meer solide geschenken voorbereiden. Bijvoorbeeld dure alcoholische dranken, of iets passends uit uw product.

Al het bovenstaande is van toepassing op officiële feestdagen, waarop al uw concurrenten klanten zullen feliciteren. En u kunt creatief worden door uw eigen speciale datums te maken. Dit zijn misschien niet algemeen bekende professionele vakanties die verband houden met de activiteiten van uw klanten, of de verjaardag van uw samenwerking met hem, vooral de verjaardag. Dit is nog een reden om jezelf eraan te herinneren en te benadrukken dat de klant belangrijk voor je is. Gefeliciteerd met een belangrijke gebeurtenis in de geschiedenis van het klantbedrijf, bijvoorbeeld de succesvolle afronding van een groot project, de opening van een nieuw filiaal, zal hetzelfde doel dienen.

Stap 7

Het is net zo belangrijk hoe het geschenk te presenteren. Het is het beste om de klant persoonlijk te bezoeken. Vergeet niet vooraf uw komst te melden om hem gegarandeerd ter plaatse te vinden.

Het belangrijkste is dus om de zaak met de grootste zorg te benaderen en creatief te zijn, en je zult zeker een positief resultaat behalen.

Aanbevolen: