Hoe Ongebruikelijk Het Is Om Het Nieuwe Jaar In Europa Te Vieren

Hoe Ongebruikelijk Het Is Om Het Nieuwe Jaar In Europa Te Vieren
Hoe Ongebruikelijk Het Is Om Het Nieuwe Jaar In Europa Te Vieren

Video: Hoe Ongebruikelijk Het Is Om Het Nieuwe Jaar In Europa Te Vieren

Video: Hoe Ongebruikelijk Het Is Om Het Nieuwe Jaar In Europa Te Vieren
Video: Hoe werkt het brein van Laurent en andere slimmeriken? | UITGEZOCHT #12 2024, April
Anonim

Elk jaar verwachten we iets ongewoons van de nieuwjaarsvakantie, maar meestal is het resultaat hetzelfde: het gedoe om zoveel mogelijk eten te bereiden en het niet erg aangename wakker worden voor het avondeten op 1 januari van het nieuwe jaar. Maar de organisatie van de vakantie ligt volledig in onze handen, en we kunnen het ongebruikelijk maken door naar Europa te gaan om het nieuwe jaar te vieren. Dit is helemaal geen slecht idee!

Hoe ongebruikelijk het is om het nieuwe jaar in Europa te vieren
Hoe ongebruikelijk het is om het nieuwe jaar in Europa te vieren

Wie vaak naar Europa reist, bevindt zich hier op oudejaarsavond in een heel andere omgeving en leert bekende plekken vanuit een nieuw perspectief kennen. En nieuwkomers zullen een nieuwe wereld leren kennen en nieuwe positieve emotionele schokken ervaren van de buitengewone oudejaarsavond in een van de Europese landen. Dus laten we gaan:

1. Oostenrijk. Ader. Degenen die deze prachtige stad eerder hebben bezocht, zullen zich waarschijnlijk de adembenemende architectuur herinneren en het prachtige keizerlijk paleis Hofburg met 2.600 zalen en kamers, waarin, naar het lijkt, de heroïsche geest van de Habsburgse dynastie nog steeds zweeft.

Elke oudejaarsavond vindt er een echte reis door de tijd plaats in de Grote Paleiszaal van Recepties: hier organiseert de administratie een volledige kopie van de Koninklijke Weense Bal van de 18e-19e eeuw, met de "aanwezigheid" van keizer Franz Joseph zelf met zijn vrouw - hij opent traditioneel het evenement. De dubbelacteurs zijn zo vakkundig gekozen dat de aanwezigen een volledige onderdompeling in de omgeving van die tijd ervaren. Het bal wordt begeleid door een strijkorkest dat polonaise, walsen en square dance speelt.

Voorwaarde voor het bijwonen van het bal zijn avondjurken en smokings, die gehuurd kunnen worden. Dit is een erg populair evenement onder Oostenrijkers, en ze dansen allemaal goed, dus het kan geen kwaad om een paar passen van de wals te leren.

2. Lapland. Rovaniemi. Wil je je kinderen een plezier doen en een beetje in de kindertijd vallen? Dan de koers naar Lapland - het thuisland van de bebaarde kerstman, dat zich in de poolcirkel bevindt. Laten we tegelijkertijd denken aan de verhalen van Hans Christian Andersen en Selma Lagerlef over de sneeuwkoningin en Niels met wilde ganzen. Daar, zeggen ze, is het huis van de kerstman. Hij woont op de berg Korvatunturi en tijdens Nieuwjaar en Kerstmis komt hij zeker naar zijn kantoor in de stad Rovaniemi.

Hier worden een groot aantal leuke nieuwjaarsevenementen gehouden: concerten, festivals, tentoonstellingen. En op oudejaarsavond zelf woont iedereen een groot galaconcert bij. Als dit niet genoeg voor je is, laten we dan naar de stad Ranua gaan, waar een enorme Arctische dierentuin is, en tegelijkertijd het kasteel "Mur-mur" bezoeken - dit is een buitengewoon sprookjespark met kabouters, heksen en kobold. Na zo'n schrik is het goed om de indruk te verzachten - dit zal de Fazer-banketbakkerij helpen, het is daar heel dichtbij.

3. Nederland. Amsterdam. Iedereen weet dat dit een stad vol plezier is, waar je voor elke smaak een vakantie en een goed humeur kunt krijgen. Blijkbaar heeft God zelf bevolen om hier het nieuwe jaar te vieren. Wat kun je ongewoon beleven in Amsterdam op oudejaarsavond?

Het is een stad met een uitgebreid netwerk van kanalen en wordt daarom ook wel het "tweede Venetië" genoemd. Op oudejaarsavond zijn er gewoon massa's toeristen, maar je kunt toch iedereen om je heen verrassen als je de "boot van je dromen" bestelt voor deze fantastische nacht. Toegegeven, deze service vereist een groep van 4 personen, maar is het moeilijk? Hier kom je naar een nachtclub op een persoonlijke boot in de feestelijke lichten. Na genoten te hebben van de boottocht kom je echt “van het schip naar de bal”.

4. Frankrijk. Parijs. De klassiekers zullen nooit uit de mode raken, Parijs zal voor altijd in het hart blijven van degenen die het minstens één keer hebben bezocht. Denk aan de film "Crown of the Russian Empire" en de beroemde scène in de Eiffeltoren. Op deze oudejaarsavond kun je misschien een scène uit de film nabootsen in een restaurant met de oorspronkelijke naam Le Jules Verne.

Een adembenemend uitzicht opent vanaf het persoonlijke observatiedek van het restaurant. Hoe ontroerend om New Year's Paris te zien op de gelukkigste momenten voor alle mensen - het moment van het ontmoeten van het nieuwe jaar, dat vanaf deze seconde over de planeet ging.

5. Italië. Milaan. Europa biedt veel origineels voor het nieuwe jaar, hoe zit het met opera? Op de avond van 31 december wacht de groep van de legendarische La Scala, die meer dan 330 jaar uitvoeringsgeschiedenis heeft, op u in zijn theater. Natuurlijk, op het moment van het nieuwe jaar, willen de acteurs elkaar ook ontmoeten in de kring van hun dierbaren. Aan de vooravond van oudejaarsavond geven ze u echter graag een ontmoeting met de opera La Traviata van de grote Giuseppe Verdi.

En na de opera, op een van de pleinen van Milaan, kun je luisteren naar de nieuwjaarsklokken vergezeld van het constante vuurwerk. Laat het een nieuwjaar worden dat in het teken staat van cultuur.

6. Engeland. Londen. Sensatiezoekers kunnen het nieuwe jaar vieren in de London Eye, een van de grootste reuzenrad ter wereld. De hoogte is 135 m en is uitgerust met 32 volledig gesloten capsulecabines met airconditioning, die zijn gemaakt in de vorm van een ei. Stel je een buffettafel voor in een capsule die 10 ton weegt en plaats biedt aan een gezelschap van 25 passagiers? Je stijgt langzaam boven Londen en ziet een kleurrijke nieuwjaarsshow door de stad razen. De digitale cockpitverlichting weerspiegelt het vuurwerk van de massale vieringen, waaraan u in 30 minuten kunt deelnemen - gedurende deze tijd eindigt een volledige omwenteling van het wiel. U kunt echter meerdere beurten bestellen en een echte nieuwjaarscarrousel in de lucht regelen.

7. Spanje. Barcelona. Opvlammende nieuwjaarsflamenco - wat is er origineler? Op deze avond in het Palacio del Flamenco presenteert een goed gecoördineerd ensemble van dansers, gitaristen en zangers een nieuwjaarsflamencoshow die je dichter bij het symbool van de Spaanse cultuur zal brengen. Op deze avond nemen de artiesten je mee langs de tape van de tijd - dit is een echte reis door verschillende dansgenres in de vorm van een echte performance. De voorstelling bestaat uit verschillende dansnummers uitgevoerd door verschillende artiesten.

Degenen die geen echte flamenco hebben gezien, zullen de verscheidenheid aan stijlen en richtingen waarderen, en kenners zullen genieten van de show die wordt uitgevoerd door toonaangevende meesters. Hoe aangenaam is het om op oudejaarsavond aan een tafel te zitten met een uitstekende Spaanse keuken en aromatische wijn, genietend van de kunst van de dans van liefde en passie!

Aanbevolen: