Wedstrijden Houden Op School

Inhoudsopgave:

Wedstrijden Houden Op School
Wedstrijden Houden Op School

Video: Wedstrijden Houden Op School

Video: Wedstrijden Houden Op School
Video: Leerlingen nemen honderden dierenknuffels mee voor de wedstrijd op school 2024, Mei
Anonim

Schoolwedstrijden zijn een pijnpunt voor veel leraren. Kinderen moeten worden gecoördineerd, gepacificeerd, gedwongen om te doen wat moet worden gedaan, gedwongen om het initiatief te nemen … Zoveel moeite! En tegelijkertijd moet je ook prijzen klaarmaken, ouders uitnodigen, de administratie en tenslotte zelf de prijsvragen bedenken.

Wedstrijden houden op school
Wedstrijden houden op school

instructies:

Stap 1

Om te beginnen moet je beslissen voor welke leeftijdsgroep je wedstrijden gaat houden. Mee eens, wedstrijden voor middelbare scholieren en voor eerste klassers zullen anders zijn. Het heeft nauwelijks zin om een soort competitie of competitie tussen twee verschillende leeftijdsgroepen te houden: kracht, ervaring, leeftijd zal winnen en de lagere school zal met een neus worden achtergelaten.

Stap 2

Denk na over het onderwerp van de wedstrijd en schrijf een gedetailleerd script. Spaar hier geen tijd en moeite voor: later zal het een goede hulp voor u zijn, aangezien dit een plan is waaraan gaandeweg enkele verzonnen details zullen worden geregen. Bepaal wat de omvang van de wedstrijd zal zijn: zal het bijvoorbeeld alle derdeklassers in de school verenigen, of zal het slechts één klas duren. In zowel het eerste als het tweede geval kun je plezier hebben, plezier maken met de kinderen en ze de kans geven om hun capaciteiten te evalueren, maar je moet het ermee eens zijn dat wanneer je deelneemt aan een schoolbreed evenement, er meer eer is, en het is interessanter om te concurreren, en in geval van overwinning is glorie voor de hele school verzekerd. Kinderen moeten hierop worden voorbereid.

Stap 3

Neem in je script (of als bijlage - dat is handiger voor iemand) een lijst op van die items, materialen die je mogelijk nodig hebt. Maak een lijst van de kamers die u mogelijk nodig heeft. Hoeveel klaslokalen, welke zalen, gym, muziek- of werkruimte - dit hangt allemaal af van de specifieke kenmerken en onderwerpen van de wedstrijd. Dit moet van tevoren tot in het kleinste detail worden uitgedacht, zodat op de dag van de wedstrijd geen tante Dunya uit de achterkamer zou belemmeren en weigerde u een sleutel te geven van een aantal van de benodigde gebouwen.

Stap 4

De voorbereiding op de wedstrijd is een zeer belangrijke fase, maar de wedstrijd zelf is nog belangrijker. Zorg ervoor dat geen van de deelnemers zich gaat vervelen. Verveling is besmettelijk: één raakt afgeleid, twee of drie van zijn vrienden zijn bij hem en alle drive is verloren. Gebruik muziek die snel en energiek is, vooral wanneer de deelnemers snel moeten denken, rennen, in een team of alleen moeten werken. Trouwens, als een bepaalde competitie in groepen wordt gehouden, moet je ze zo vormen dat er geen onverzoenlijke vijanden in één groep zijn en dat elk een leider heeft die de groep zal leiden.

Stap 5

Bij het leiden van de wedstrijd zal veel afhangen van je eigen energie. Studenten worden begeleid door hun docenten, vooral als het jongere studenten zijn. Je zult de toon moeten zetten en tot op zekere hoogte zelfs in kinderen moeten veranderen. De kinderen zullen ergens mee 'aangebracht' moeten worden, zodat ze rondrennen, spelen, hun ideeën inzenden en ze meteen ijverig uitvoeren. Je moet deze pijplijn van frisse ideeën starten en dan alleen de onverbiddelijke voortgang ervan tegenhouden.

Aanbevolen: