Hoe Voer Je Een Nieuwjaarsprogramma Uit?

Inhoudsopgave:

Hoe Voer Je Een Nieuwjaarsprogramma Uit?
Hoe Voer Je Een Nieuwjaarsprogramma Uit?

Video: Hoe Voer Je Een Nieuwjaarsprogramma Uit?

Video: Hoe Voer Je Een Nieuwjaarsprogramma Uit?
Video: Nieuwjaarsprogramma Gemeente Leeuwarden 2021 2024, Mei
Anonim

Veel verrassingen, vrolijke communicatie en een goed, kwalitatief hoogstaand programma worden verwacht van de oudejaarsavond. De presentator moet niet alleen de aandacht van het publiek vasthouden, maar ook het verlangen opwekken om actief feest te vieren en deel te nemen aan allerlei wedstrijden en spelletjes. Daarom is het noodzakelijk om het nieuwjaarsprogramma uit te voeren volgens een vooraf ingestudeerd script, rekening houdend met de stemming van het publiek.

Hoe voer je een nieuwjaarsprogramma uit?
Hoe voer je een nieuwjaarsprogramma uit?

Het is nodig

  • - script;
  • - een kostuum dat past bij het thema van de vakantie;
  • - presentatormap;
  • - vakantienummers;
  • - presentaties voor deelnemers aan wedstrijden;
  • - feestelijke parafernalia.

instructies:

Stap 1

Schrijf een origineel script voor het nieuwjaarsprogramma. Definieer duidelijk het thema, het idee van de vakantie, presenteer je publiek goed. Kleine kinderen zullen bijvoorbeeld geïnteresseerd zijn in een fantastische reis. Het zal goed worden ontvangen door volwassen toeschouwers op het bedrijfsfeest van het nieuwe jaar, alleen de woorden voor hen moeten totaal anders zijn. En nog beter - een andere vorm, bijvoorbeeld het nieuwe jaar in Sovjetstijl of een gemaskerd bal op Hawaï.

Stap 2

Neem verschillende wedstrijden en spelletjes voor toeschouwers op in het script van het nieuwjaarsprogramma. Ze kunnen zowel collectief als individueel zijn. Bereid kleine thematische presentaties voor: kandelaars, kerstboomversieringen, magneten met de symbolen van het komende jaar.

Stap 3

Kies een pak dat overeenkomt met de vakantie en het thema van het scenario voor het uitvoeren van het nieuwjaarsprogramma. Je kunt het in een speciale studio huren, kopen of naaien. Het uiterlijk van de presentator is erg belangrijk voor het creëren van een feestelijke sfeer en het vangen van de aandacht en sympathie van het publiek.

Stap 4

Streef er vanaf het begin naar om interesse te wekken voor wat er gebeurt. Tegelijkertijd is het absoluut niet nodig om meteen prijsvragen en entertainment op te leggen. Wees gevoelig voor het publiek: op elk moment kan het nodig zijn om af te wijken van het voorbereide script. Het vermogen om professioneel uit een moeilijke situatie te komen is een belangrijke kwaliteit voor een goede presentator.

Stap 5

Wees voorbereid op negatieve houdingen van sommige kijkers. Het kan zijn dat u opzettelijk wordt verhinderd om het nieuwjaarsprogramma uit te voeren. Het meest correcte in dit geval is om geen polemiek te voeren met de onruststoker, maar hem beleefd te negeren terwijl je met de rest van het publiek werkt. Beleger hem in een noodgeval zachtjes met een grap die de rest van het publiek aan het lachen zal maken. Meestal helpt deze tactiek om de dronken dader snel te belegeren.

Stap 6

Je belangrijkste metgezellen moeten een glimlach, geschikte muziek en sprankelende grappen zijn. Ook is het belangrijk om snel te kunnen reageren op de sfeer aan de tafels. Het is beter om een paar games over te slaan als kijkers meer tijd willen besteden aan chatten. Even later, als het publiek zich ontspant, heb je tijd om bij te praten.

Aanbevolen: