Hoe Geef Je Een Bloem In Een Pot?

Inhoudsopgave:

Hoe Geef Je Een Bloem In Een Pot?
Hoe Geef Je Een Bloem In Een Pot?
Anonim

Een bloeiend geschenk is een geweldige optie voor mensen die van bloemen houden en weten hoe ze voor ze moeten zorgen. Een bloem in een pot zal zijn eigenaar veel langer plezieren dan een boeket snijbloemen, het belangrijkste is om het correct te kiezen en te presenteren.

Hoe geef je een bloem in een pot?
Hoe geef je een bloem in een pot?

instructies:

Stap 1

Kies geen exotische planten, het is vrij moeilijk om voor ze te zorgen en ze kunnen geen wortel schieten in het appartement. Kies dan liever voor bloeiende kamerplanten. Dit kunnen rozen, orchideeën, begonia's of geraniums zijn. Ook bonsai is perfect om cadeau te doen. In de zomer kunt u tuinbloemen in pot doneren.

Stap 2

Koop geen bloemen met een sterke geur, deze planten moeten buiten worden gekweekt, niet in een appartement. De sterke geur kan hoofdpijn veroorzaken.

Stap 3

In het winterseizoen moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van een bloem in een pot. In deze tijd van het jaar worden de bloemen in de winkels zwaar bemest om ze in bloei te houden. Thuis heeft de plant bepaalde voorwaarden en zorg nodig. Let altijd op het uiterlijk voordat u koopt. Om langer te bloeien, kiest u bloemen met gesloten knoppen die nog niet zijn uitgebloeid. Wees voorzichtig bij het transporteren, beschadig de plant niet. Probeer bij koud weer de bloem zo snel mogelijk mee naar huis te nemen, zodat deze niet bevriest.

Stap 4

Voordat u een bloem in een pot schenkt, moet u weten of de persoon allergisch is voor bloemen en of er een plaats voor hen in huis is. De bloeiende plant is perfect als cadeau voor een housewarming, verjaardag of 8 maart.

Stap 5

Bereid de bloem voor voordat je hem geeft. Zorg ervoor dat de grond niet droog is, water indien nodig. Als je een bloem in een glas of doos hebt gekocht, verplant hem dan in een mooie pot en bedek hem met geschikte aarde. Kies een plantenbak of pot op maat, neem bij twijfel een grotere maat.

Stap 6

Vergeet de decoratie niet. Planten in winkels worden meestal verkocht in mooi beschilderde potten, keramische containers of rieten manden. Je kunt een gewone aarden pot met je eigen handen versieren. Combineer het met een mooi gekleurd lint of neem kralen en acrylverf. Laat je fantasie zien en alles komt goed. Om het cadeau er presentabeler uit te laten zien, kun je de pot in mooi en helder papier wikkelen. Een prachtig ontworpen geschenk zal de eigenaren zeker bevallen en opvrolijken.

Stap 7

Accessoires ophalen. Naast de bloem kun je een sproeier, een mooie gieter of een beeldje van klei geven. Ornamenten en beeldjes worden meestal verkocht in bloemenwinkels. Een vlinder, hart of vogel werkt goed.

Stap 8

Geef alleen bloemen in een pot om mensen, vrienden en collega's op het werk af te sluiten. Zo'n geschenk is geschikt voor een geliefd meisje, grootmoeder of vriendin, maar een man zal het waarschijnlijk niet leuk vinden.

Aanbevolen: